Igår så hade jag och barnen lite längre tid på oss innan vi behövde bege oss hemifrån för att rulla igång dagen. Därför tog jag tillfället i akt och testade en ny variant på pannkakor som jag funderat på ett tag. Pannkaksfrukosten gick hem hos båda barnen som mumsade och åt.

Receptet är mejerifritt och baserat på kokosmjölk. Testa gärna! Smakkombon hasselnötter och kardemumma var en hit!

Mejerifria pannkakor med smak av hasselnötter och kardemumma, ca 8 st mellan-stora pannkakor

  • 3 ägg
  • 5 dl kokosmjölk
  • 3 tsk fiberhusk
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1-2 msk hasselnötssmör
  • kokosolja att steka i

Knäck äggen i en bunke och blanda med kokosmjölken. Jag använde mig av en stavmixer för att se till att det blandades riktigt ordentligt. Ha i husk, kardemumma och hasselnötssmör. Mixa eller blanda tills helt slätt. Låt stå och svälla ett par minuter. Stek i en panna med kokosolja på medelvärme.

Servera med färska bär, lite torr-rostade hasselnötter och en klick hasselnötssmör.