Köttbullar i tomatsås med en god pasta till är en rätt som är lika god i matlådan som till middag. Enkelt att laga och så gott och mättande.
Jag älskar att det finns så många goda pastasorter på marknaden just nu. Bodystore har ett brett utbud av pasta som är baserade på annat än vetemjöl. Så gott tycker jag.
Några av mina favoriter är:
- Pasta på gröna ärtor
- Kikärtspasta
- Pasta på bovete med sötpotatis (används i detta recept)
DaCarla och Kung Markatta har massvis med härliga pastaalternativ.
I receptet använder jag havregryn istället för ströbröd och fond från Renee Voltarie.
Kycklingköttbullar i tomatsås med basilika
Ingredienser
Till kycklingköttbullarna
- 500 gr kycklingfärs
- 2 msk havregryn som blötläggs i lite vatten i ett par minuter
- 1 st ägg
- salt & peppar
Till tomatsåsen
- 500 gr passerade tomater
- 1 kruka basilika
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk grönsaksfond
- salt & peppar
- 160 gr pasta
Instruktioner
- Blanda kycklingfärs med ägg, blötlagda havregryn, salt och peppar.
- Rulla bullar och stek i en panna. Jag bruksr bryna i stekpanna för att de ska få yta och sedsn gräddar jag färdigt i ugn.
- Hacka vitlök och fräs i lite smör eller olja.
- Tillsätt tomaterna och tomatpuré.
- Hacka basilika och rör ner.
- Låt småputtra och smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisningar.
- Rör ner kycklingbullarna i såsen och servera med pasta.
No Comments