0 In Personligt

Lördagens midnattslopp

Vilken kväll det blev! En vindstilla ljummen sommarkväll. Helt fantastisk och jag kunde inte ha önskat mig bättre väder. Jag pratar så klart om Midnattsloppet som gick av stapeln i lördags.

Jag har tränat och förberett mig inför loppet i flera månader och nervositeten har krupit sig på allt mer de senaste veckorna. Hela lördagen var jag som ett nerv-vrak. Oroade mig för allt som skulle kunna gå fel. Varför är det så lätt att tänka negativt och tvivla på sig själv?

Jag laddade upp med rejält med vatten (drack extra mycket med tanke på att det var så varmt) och på kvällen kom mina föräldrar på middag för att sedan stanna kvar och passa barnen när jag och Henrik åkte in till stan för att springa.

Jag hade fixat ihop lite extra gott för att ladda med lite extra raketbränsle (aka kolhydrater ;)) i benen. Bland annat dadelbollarna på bilden här nedanför. Många recept på dadelbollar innehåller mandelmjöl men min variant är helt nötfria eftersom Henrik inte tål nötter. Receptet hittar du här.

Jag testade också att göra en glass baserad på kokosmjölk och det blev riktigt lyckat. En fräsch glass som faktiskt påminde lite om sorbé till karaktären. Jag smaksatte den med lite passionsfrukt och det blev riktigt gott. Receptet hittar du här.

Senare på kvällen var det dags att byta om och nervositeten började släppa allt mer. Det var en speciell känsla att få ta på sig tröjan och smålöjlig som jag är så matchade jag tröjan med både nagellack och strumpor.

Loppet gick bra och dagen efter kände jag mig löjligt stolt över min medalj. (Men varför måste de envisas med att göra en sån ful medalj?)

Jag sprang på en tid som jag personligen är nöjd med men kommer inte att skriva ut den för jag känner att tiden egentligen är helt orelevant. Den stora segern för mig var att jag sprang nästintill hela loppet utan att stanna(sprang allt utom ett par meter med gång upp till Masthuggskyrkan) och tog mig runt på under tiden jag satt upp för mig själv.

Jag är så jäkla stolt över mig själv! Jag har gått från att inte ens kunna spring 400 m utan att stanna till att springa 10 km. Och hur klyschigt det än må låta – men kan jag så kan vem som helst! Det handlar om att bestämma sig och om att vilja något tillräckligt mycket. Låt inte dina negativa tankar om vad du kan och inte kan, ta över. Du kan göra precis vad du vill!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply