3 In Sötsaker - recept

Mejerifri kokosglass med passionsfrukt

Här har ni en av mina nya favoriter! Jag försöker ju att dra ner på mejerierna och bestämde mig för att testa att göra en glass baserad på kokosgrädde. Resultatet blev en fräsch och frisk glass som svalkade gott i helgens värme. Om du bortser från smaksättningen så har du ett bra grundrecept för mejerifri glass att smaksätta efter eget tycke.

Exotisk mejerifri kokosglass, 4 port

 • 4 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
 • 3 ägg
 • 1-2 msk ev sötning
 • 0,5 dl riven kokos
 • 1 passionsfrukt

För att kokosgrädden ska gå att vispa liknande vanlig grädde så bör burken eller förpackningen få stå i kylen över natten. Kylan gör att den enklare går att vispa lite fluffig.

Häll den kalla kokosgrädden i en bunke och vispa en stund med elvisp tills fluffig. Det kan vara svårt att få kokosgrädden/mjölken fluffig och om du inte får till det så blir glassen god ändå.

I en annan bunke knäcker du äggen och tillsätter ev sötning, kokos och vanilj. Vispa pösigt med elvisp i några minuter.

Gröp ut passionsfrukten och blanda ner i äggsmeten.

Använd en slickepott och vänd försiktigt ner kokosgrädden i äggsmeten.

Bäst resultat och en glass utan alltför mycket iskristaller får du om du använder en glassmaskin. Följ i då instruktionerna för just din maskin.

Om du inte har någon glassmaskin så blir det ändå en god glass men med risk för lite fler iskristaller. Häll upp i en lagom stor låda med lock och ställ in i frysen. Efter ca 30 min tar du ut glassen och rör runt med en sked/slev för att blanda runt. Efter ytterligare 30 min gör du samma sak igen. Låt stå i frysen tills helt frusen.

Ta fram och låt tina 10-15 min innan servering.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Panki
  25 augusti, 2015 at 23:15

  Hola. Den här ska jag prova, den verkar ju jättegod :-)

  Jag är dålig på att kommentera, men nu har jag tänkt varje gång senaste tiden jag kikat in här att jag ska skriva några rader. Och så har jag inte gjort det. Men nu gör jag det :-)
  Såhär- fasiken va fin bloggen blivit! Verkligen! Har följt dig ett tag och helt plötsligt nu har det hänt något. Den känns proffsig, genomtänkt och bra ut! Fina bilder oxå!
  Jag gillar ju mer enkla, personliga och ”icke professionella” bloggar (om du förstår vad jag menar), och det var så jag såg din blogg tidigare. Nu känns den mer proffsig, och jag antar att det är det målet du har med bloggen :-) Alltså jag gillar ju såklart bloggen lika mycket nu som förr, hoppas du fattar vad jag menar haha.
  Bra jobbat Annika!
  Kram :-)

  • Reply
   admin
   26 augusti, 2015 at 05:52

   Åh om du bara visste hur glad du gjorde mig nu! Bästa starten på dagen gav du mig!

   Tack för att du tog dig tid att kommentera och TACK för de fina orden om min blogg!

   Blev lite orolig där en stund att du inte längre gillade den ;) mitt mål har varit att få den att se mer proffsig ut. Ni är många fler som följer mig nu och besöker bloggen och det har gjort det enormt mycket roligare att lägga tid på bloggen och fixa till den.

   Hoppas du får en bra dag! kram!

   ps! fortsätt nu att kommentera mer framöver ;)

 • Reply
  Efterrätter | Pearltrees
  17 september, 2015 at 17:22

  […] Mejerifri kokosglass med passionsfrukt | Clean Eating by Annika. Här har ni en av mina nya favoriter! Jag försöker ju att dra ner på mejerierna och bestämde mig för att testa att göra en glass baserad på kokosgrädde. Resultatet blev en fräsch och frisk glass som svalkade gott i helgens värme. Om du bortser från smaksättningen så har du ett bra grundrecept för mejerifri glass att smaksätta efter eget tycke. Exotisk mejerifri kokosglass, 4 port 4 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde3 ägg1-2 msk ev sötning0,5 dl riven kokos1 passionsfrukt För att kokosgrädden ska gå att vispa liknande vanlig grädde så bör burken eller förpackningen få stå i kylen över natten. […]

 • Leave a Reply