Nyttiga chokladbollar utan nötter – superenkla och jättegoda! Jag gjorde dessa chokladbollar när vi skulle ha gäster för ett par veckor sedan. De åt och mumsade på och blev jätteförvånade när de efteråt fick veta att det inte var ”vanliga” chokladbollar. Ett gott betyg med andra ord!
Nyttiga nötfria chokladbollar
Ingredienser
- 20 st urkärnade dadlar
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 dl kallt kaffe
- 6 msk kakao
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- kokos att rulla i
Instruktioner
- Lägg de urkärnade dadlarna i en mixer. Tillsätt kokosolja och kaffe. Mixa till en slät smet. Är dadlarna torra kan de behöva ligga och dra i kaffet i 15-20 min innan du mixar.
- Tillsätt havremjöl, kakao, vaniljpulver och salt. Mixa och blanda.
- Tillsätt havregrynen och mixa lite alt blanda med händer eller slev. Jag tillsätter grynen sist för jag vill inte att de ska mixas till för små bitar.
- Är degen för kladdig att rulla så ha i mer havremjöl. Är den för torr, ha i lite mer kaffe alt vatten.
- Forma bollar och rulla i kokos.
- Förvara i kylen 7-10 dagar. Går även att frysa.
No Comments