Igår var ju en sån där dag mot slutet av en långhelg då man är trött på påskmaten (i detta fall) och sugen på nåt lite nyttigare efter några dagars extra ”unnande” av god mat andra godsaker. Perfekt tillfälle för en av mina wrap’s med andra ord. Igår så testade jag en ny variant på själva wrap’en för jag ville få till en wrap som var mer lika bröd än pannkaka/omelett och jag blev faktiskt riktigt nöjd så tänkte dela med mig av receptet här till er.
Smaken blev det som sagt inget fel på men när jag gjorde en näringsberäkning så såg jag att det inte riktigt låg där jag hade hoppats. Jag ville ha den lite högre i kolhydrater än min vanliga ägg-baserade wrap men totalt landade hela wrap’en bara på 9 gr kolhydrater. Nästan 60 gr protein vilket är riktigt bra men hade som sagt önskat ha den lite högre i kolhydrater. Jag använde mig av kokosmjöl men skulle faktiskt tro att vilket glutenfritt mjölalternativ som helst skulle funka bra och med bovete eller lite havremjöl hade den landat på fler kolhydrater. Får experimentera lite mer i köket med andra ord och köra wrap till lunch fler gånger den här veckan.
Protein-wrap med tonfisk, avokado och ruccola, 1 port
Wrap:
- 3 äggvitor
- 1 ägg
- 3 msk kokosmjöl
- 1-2 tsk husk
- salt
- 1 tsk lökpulver (kan uteslutas)
- lite hackad persilja (kan uteslutas)
- lite olja
Fyllning:
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1-2 nävar ruccola
- 0,5 avokado
- 0,5 tomat
Vispa ihop allt till wrap’en och stek på båda sidor i en panna på medelvärme i lite olja. Låt svalna något innan du lägger på fyllningen.
Tvätta ruccolan och fördela över wrap’en. Låt tonfisken rinna av och strö ut över ruccolan. Skär avokado i tärningar och skiva tomaten runt och lägg sedan ut över tonfisken.
Vik ihop wrap’en och lunchen är serverad!
Näringsvärde per portion: 547 kcal, 58 gr protein, 27 gr fett, 9 gr kolhydrater
Näringsvärde enbart wrap: 229 kcal, 26 gr protein, 9 gr fett, 4 gr kolhydrater
Jag kunde sitta i vårt uterum och äta lunchen igår och det känns så skönt att vår och sommar äntligen är på gång! Jag är verkligen en sommarmänniska och själv hade jag gärna stått över hela vintern och hade inte tackat nej till ljus och värme året runt. Men nu är det på g och det känns så härligt!
Andra recept på wrap:
8 Comments
Stina
29 mars, 2016 at 09:06Hej,
Ser gott ut, men varför vill du ligga högre i KH?
Stina ?
admin
29 mars, 2016 at 14:45Jag äter inte en egentlig lågkolhydratskost utan har trappat upp kh till ca 30 % av min kost och mår fantastiskt bra. Min kropp har svarat fantastiskt bra och jag får bevis på bevis att mina hormoner balanseras igen allt mer. Inlägg med mer om detta kommer nån gång framöver :) en sak är säker, bra kolhydrater är inget att vara rädd för ;)
Urszula
7 april, 2016 at 09:39Hej, det ser gott ut men jag har misslyckats totalt med wrap´en. Hur brer du ut den i pannan? Jag får ut en klump av deg och vet inte hur jag skall göra sedan.
Jag har tidigare använt mig av dina recept och allt gick bra men inte denna gången. Skulle vara tacksam för närmare förklaring.
Urszula
admin
7 april, 2016 at 10:03Hrm.. klump? Blandar du detta?
3 äggvitor
1 ägg
3 msk kokosmjöl
1-2 tsk husk
salt
1 tsk lökpulver (kan uteslutas)
lite hackad persilja (kan uteslutas)
lite olja
Blir flytande. Ingen klump. Husken kan i och för sig tjockna till rejält om man inte häller ut direkt.
Urszula
7 april, 2016 at 10:36Och tack, det måste vara det, jag kanske skall minska på husken lite för att få det flytande. Du skriver 1 – 2 tsk och jag har tagit 2 så klart. Skall prova igen och hoppas på det bästa. Skall man ha oljan i wrap´en eller bara för stekning?
Urszula
Petra Lundqvist
11 juli, 2016 at 15:47Hej
Har di testat att göra med hela ägg eller blir det en annan konsistens?
Petra
admin
11 juli, 2016 at 21:34Har inte testat. Om du gör så meddela gärna hur det gick :)
Proteinbröd med morot – glutenfritt & slow carb |
22 februari, 2017 at 09:17[…] Proteinwrap med tonfisk och avokado […]