Quinoagröt – har du testat det någon gång? Hösten är gröttider för mig. Älskar verkligen gröt och är något som jag aldrig tröttnar på. För att hålla dig mätt på gröt är det viktigt med att kombinera det med fett och protein. Använd gärna en fet kokosmjölk och ät ett ägg eller två till. Quinoa är en källa till vegetabiliskt protein.
Läs mer:
>> Bra källor till vegetabiliskt protein
Du kan göra en lite snabbare variant av quinoagröten om du inte har tid att koka quinoa på morgonen. Du använder då redan kokt quinoa och hoppar över steg 1-3 i receptet.
Quinoagröt, 2 portioner
Du behöver:
- 2,5 dl valfri mjölk
- 2,5 dl vatten
- 1 dl quinoa
- 1 tsk kokosolja
- 1 nypa salt
- Ev 1 msk honung
- Smaksättning som kanel, kardemumma eller vaniljpulver
- 1 msk fiberhusk (kan hoppas över men ger en mer grötig och kladdig känsla som jag personligen gillar)
Gör så här:
- Skölj quinoan i kallt vatten i ett durkslag.
- Låt sedan quinoan koka upp med salt och vatten i en kastrull.
- Sänk värmen och koka under lock i ca 10 minuter.
- Dra av från plattan och tillsätt mjölk, kokosolja, ev honung, smaksättning och husk.
- Blanda och värm försiktigt i ett par minuter. Ha ev i lite mer mjölk.
- Häll upp i skålar och toppa med frukt, bär, nötter och annat gott. På bilden har jag hällt över lite smoothie istället för extra mjölk.
Fler grötrecept
För dig som också gillar en varm skål gröt till frukost så är här ett gäng med recepttips.
- Paleo-gröt med zucchini
- Paleo-gröt med smak av pepparkaka
- Chia och kokosgröt med kardemumma
- Bovetegröt
- Krämig mandelgröt
- Krämig kokosgröt
- Over night oats – grundrecept
- Over night oats med kakao och banan
- Over night oats med hampafrö
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments