0 In Personligt

Sockrigt mellanmål

Igår var det dags för oss att med fullpackad bil styra kosan mot Sälen-fjällen. De senaste åren har det blivit en tradition för oss att åka hit till Stöten med en familj som vi lärde känna i föräldragruppen när Storebror föddes 2010.

Jag skulle ju ljuga om jag inte sa att det tar emot att åka ifrån sol och värme nere på västkusten hit mot snö och kyla. Jag är helt klart redo för att packa undan långkalsongerna men de får hänga med en vecka till.

I år är det dags för Storebror att gå i skidskola och första dagen var riktigt lyckad. Jag vill att mina barn ska lära sig åka och känna sig säkra på skidor nu när de är små så den frusna mamman får bita ihop och heja på ;)

Efter skidskolan idag så var det dags för lite mellanmål/fika på förmiddagen. Jag var riktigt glad att jag hade packat ner en banan i sköterskan för det enda som såldes var socker och snabba kolhydrater. Våfflor med sylt , kanelbullar, chokladbollar och läsk högt och lågt. Jag blir lika förvånad varje gång över vilken skit som sälja på sådana här fika-ställen. Inte ens en fralla gick att hitta och varför frukt inte säljs är ett mysterium för mig. Skidsemester är ju egentligen perfekt för hälsan då man rör på sig hela dagarna men klämmer man i sig en våffla eller kanelbulle så är ju man ju på plus-minus-noll (om inte plus…) vad gäller energi. Det gör mig ärligt talat ledsen när jag ser sånt och blir påmind om vilka vanor vi ger våra barn. Fika i överflöd blir ju det normala för dem.

Vi fixade i alla fall lunch i stugan och det blev tonfisk, mathavre och spenat. Det slår sylt alla dagar i veckan ;)

Måste också tipsa om Max om man är ute på språng och vill ha en snabb med lite nyttigare lunch. Där kanske man få valfri burgare som low carb-variant och med sallad istället för bröd. Superinitiativ tycker jag som macdonalds, burger King och andra borde ta efter.

(null)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply