8 In Personligt

Sökes: smoothie-inspo

Inlägget innehåller affiliate-länkar

Idag behöver jag er hjälp. Mina barn älskar smoothies. Själv har jag dock ganska dålig fantasi för att variera de där smoothisarna. Det blir ofta kokosmjölk och hallon och ev lite sötning i. Ofta björksocker när jag gör till barnen. Kan ni inte hjälpa mig och ge mig lite inspiration? 

SÖKES smoothie inspo

Kräsna barn

Ni som har barn känner säkert igen det Hur kinkiga barn kan vara med mat. Hur de ska bestämma och alla förslag som kommer från mamma eller pappa är värdelösa. Så är det här hemma just nu. Speciellt runt frukosten. Det enda de verkar vilja ha (om de får bestämma) är tunnbröds-mackor och risa-frutti. Ni som följer mig vet att det är inget jag vill ge mina barn till frukost. Jag vill inte ge dem en blodsockerkick som snabbt dalar. Jag vill ge dem bra bränsle inför dagen så att de håller sig mätta och glada ända fram till lunch. Just smoothie är en av de få saker som de faktiskt gillar och fortfarande vill ha. Och det är ju inte helt fel. Brukar försöka ha i rejält med bra fett från kokosmjölk, kokosolja eller grädde för att de ska hålla sig mätta och glada. Men som sagt, mycket hallon blir det.

Vad gillar du?

Vad gillar du att ha i dina smoothies? Vad har du som bas? Smaksättning? Frukt? Bär? Kryddor? Olika smakkombinationer som du gillar? Jag skulle bli så glad om du ville dela med dig!! Antingen smaker som du testat eller kombinationer som du tror skulle funka bra ihop. Jag skulle bli så glad för inspirationen och jag tror att de andra läsarna också skulle välkomna ny inspiration. Så snälla, tveka in, lämna en kommentar och dela med dig. 

Rätt verktyg för snabb och smidig smoothie

Jag gör mina smoothies med en mixerstav och det kan bli ganska kladdigt och skvätta. Häromdagen råkade jag till och med ha omkull bunken så att allt rann ut… Jag skulle verkligen behöva en mixer/blender som gör det snabbt, enkelt och mindre kladdigt att slänga ihop en smoothie. Har du tips och erfarenheter?

Drömmen hade ju varit en sån här från KitchenAid. Både snygg och bra kvalitet. Men kostar ju en del. Dock till riktigt bra rea-pris nu. Kanske ska man testa på?

blender kitchen aid

Eller kanske ska jag satsa på den här från Philips? Lite mer budget-variant.

philips blender

Gillar den här varianten också. Blir ju som en käck flaska/mugg att dricka ur. Mindre disk. Perfekt eller hur? ;) Har du en blender som du gillar? Dela gärna med dig av tips kring det också!

mixer

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Jennie
  18 augusti, 2016 at 07:41

  Blir mycket smoothie här med, särskilt när dotterns träningar/matcher drar igång.
  Favorit här är banan/mango.

  Vi har smothiemixer från obh nordica. Toppen efter våra behov då det ibland kan vara behov att ta med sig smothien och då är den redan i ”flaskan” ?

  • Reply
   admin
   19 augusti, 2016 at 08:09

   Låter supersmidigt!

 • Reply
  Paula
  18 augusti, 2016 at 13:26

  Hej ! ; ) Själv brukar jag använda mycket mango bitar ( frysta ), man kan även variera med kakaopulver, kardemumma, kanel passar också jättebra. Ibland gör jag till mandelmjölk eller kokosmjölk om man vill tjockare smoothie som är mer mättande. Gröna hälsobomber gör jag med vatten och även barnen tycker om dem om mango och avokado är med och kanske liten banan också. Smoothies kan vara rejält tjocka och kanske ätas från fatet och på lite blåbär, jordgubbar eller annan passande bär eller frukt med. Barnen har ju bestämda åsikter vad dem gillar så skaffa en mixer och låt barnen vara med och hitta sina egna recept som kan göras till ett barnens eget recepthäfte ( dem/ eller du kan skriva det om barnen är för små, men tillsammans )Lycka till : ) Kram/Paula <3

  • Reply
   admin
   19 augusti, 2016 at 08:05

   Åh, tack för tipset om en egen lite receptbok för barnen. Jättebra idé!

 • Reply
  Jennie
  18 augusti, 2016 at 13:50

  Vi brukar använda mango och banan. Har en smothiemixer från obh nordica, himla smidigt när vi ska på match/träning då smoothien är i ’flaskan’ direkt ?

  • Reply
   admin
   19 augusti, 2016 at 08:04

   ja det förstår jag. Smidigt att bara kunna ta med :)

 • Reply
  Karin
  18 augusti, 2016 at 21:52

  Vi brukar ha i banan som sötning i smoothin. Blåbär är favorit just nu och älskas här av stora och små ?!

  • Reply
   admin
   19 augusti, 2016 at 08:03

   Jag använder också ofta banan. Min son gillar dock inte banan så jag får gömma smaken med t ex kakao då :)

  Leave a Reply