Inlägget innehåller affiliate-länkar

Idag behöver jag er hjälp. Mina barn älskar smoothies. Själv har jag dock ganska dålig fantasi för att variera de där smoothisarna. Det blir ofta kokosmjölk och hallon och ev lite sötning i. Ofta björksocker när jag gör till barnen. Kan ni inte hjälpa mig och ge mig lite inspiration? 

SÖKES smoothie inspo

Kräsna barn

Ni som har barn känner säkert igen det Hur kinkiga barn kan vara med mat. Hur de ska bestämma och alla förslag som kommer från mamma eller pappa är värdelösa. Så är det här hemma just nu. Speciellt runt frukosten. Det enda de verkar vilja ha (om de får bestämma) är tunnbröds-mackor och risa-frutti. Ni som följer mig vet att det är inget jag vill ge mina barn till frukost. Jag vill inte ge dem en blodsockerkick som snabbt dalar. Jag vill ge dem bra bränsle inför dagen så att de håller sig mätta och glada ända fram till lunch. Just smoothie är en av de få saker som de faktiskt gillar och fortfarande vill ha. Och det är ju inte helt fel. Brukar försöka ha i rejält med bra fett från kokosmjölk, kokosolja eller grädde för att de ska hålla sig mätta och glada. Men som sagt, mycket hallon blir det.

Vad gillar du?

Vad gillar du att ha i dina smoothies? Vad har du som bas? Smaksättning? Frukt? Bär? Kryddor? Olika smakkombinationer som du gillar? Jag skulle bli så glad om du ville dela med dig!! Antingen smaker som du testat eller kombinationer som du tror skulle funka bra ihop. Jag skulle bli så glad för inspirationen och jag tror att de andra läsarna också skulle välkomna ny inspiration. Så snälla, tveka in, lämna en kommentar och dela med dig. 

Rätt verktyg för snabb och smidig smoothie

Jag gör mina smoothies med en mixerstav och det kan bli ganska kladdigt och skvätta. Häromdagen råkade jag till och med ha omkull bunken så att allt rann ut… Jag skulle verkligen behöva en mixer/blender som gör det snabbt, enkelt och mindre kladdigt att slänga ihop en smoothie. Har du tips och erfarenheter?

Drömmen hade ju varit en sån här från KitchenAid. Både snygg och bra kvalitet. Men kostar ju en del. Dock till riktigt bra rea-pris nu. Kanske ska man testa på?

blender kitchen aid

Eller kanske ska jag satsa på den här från Philips? Lite mer budget-variant.

philips blender

Gillar den här varianten också. Blir ju som en käck flaska/mugg att dricka ur. Mindre disk. Perfekt eller hur? ;) Har du en blender som du gillar? Dela gärna med dig av tips kring det också!

mixer