Zucchini är ett perfekt alternativ för oss som valt mjöl-mat. Av en zucchini kan du få till god pasta, lasagne, bröd eller som här fylld zucchini som är ett perfekt substitut till de klassiska varma mackorna. De fyllda ”zucchini-mackorna” går att variera i oändlighet och kan fyllas med precis vad du vill. Utmärkt för vegetariska rätter!
I den här varianten använde jag taco-färs som blivit över från helgens taco-middag men du kan utgå från det här receptet och ha den fyllning och kryddning som du är sugen på. Snabb lunch på ett ögonblick!
Taco-fylld zucchini, 1-2 port
- 1 medelstor zucchini
- 0,5 gul lök
- ca 80-100 gr färs
- 1 dl tacosalsa
- kokosolja, smör eller ghee att steka i
- 0,5 tomat
- ev lite ost
Skölj zucchinin noga och dela i två båtar. Gröp ur innehållet med en liten sked.
Hacka löken och fräs i lite olja. Skär det urgröpta zucchini-köttet i bitar och fräs med. Om du använder rå färs så stek den med löken. (Om du som jag använder redan tillagad färs så ha ändå i den mot slutet för att blanda med såsen). Ha i tacosalsan och blanda. Skär tomaten i små bitar och ha i pannan en liten stund. Dra av från värmen och fyll sedan din zucchini med färsen. Strö ev över lite riven ost men går att utesluta.
Gratinera i ugn i ca 20 min på runt 200 grader.
3 Comments
Camilla
26 januari, 2016 at 10:24Mmm, gott! Det där ska jag nog göra till helgen!
admin
27 januari, 2016 at 09:30Ja det är ett riktigt bra recept faktiskt eftersom det kan varieras så. Hoppas du gillar det :)
Veckans veckomeny vecka 13 - Erika kan berikaErika kan berika
30 mars, 2016 at 08:31[…] Fylld zucchini (kommer göra något åt det här hållet, men med vegfärs) VEG: Tomatsoppa Blomkålsmos med goda korvar Wrap med tonfisk, avokado och sojabönor (löst, men […]