Som sagt så har ju mannen här hemma till min stora glädje också bestämt sig för att äta gluten och sockerfri-kost under en period för att se hur det kommer att påverka honom. Jag vet ju så klart att han kommer att må alldeles underbart som man gör på naturlig mat. Han tycker att frukosten är svårast eftersom han ätit gröt till frukost varje morgon i princip så länge han minns. Därför vill jag så klart hjälpa honom att hitta nya och bättre alternativ. Det finns ju mängder av recept på lågkolhydratsbröd ute på nätet och i böcker men de innehåller ofta mandelmjöl som han är allergisk mot. Det har varit något av en utmaning att hitta recept som verkar värda att testa fria från nötter. Detta recept hittade jag på 56kilo’s blogg och det har bakats här hemma på förmiddagen. Supergott! Men mina reste sig inte lika fint som Åses (som driver bloggen 56kilo) men jag är ganska säker på att det beror på att jag inte lät smeten svälla tillräckligt länge.
Ostfrallor, ca 10 st
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chiafrön
- 5 dl riven ost (Jag hade 29% riven Gouda)
- Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt (detta missade jag…)
- Sätt ugnen på 200 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
(Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)
Mina till vänster här under och Åses till höger.
1 Comment
hoking
28 april, 2015 at 13:38socBJh http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com