Här är en lite matigare variant av rårakor. Klassiska rårakor är ju baserade på potatis och genom att tillsätta halloumi så ökar du på mängden mättande protein och fett. Grönsakstokig som jag är så har jag även boostat rårakorna med zucchini och morot.
Vegetariska rårakor med halloumi, 4 port
Du behöver:
- 200 gr halloumi
- 250 gr potatis (2-3 st)
- 250 gr zucchini
- 200 gr morötter
- 1 tsk salt
- smör eller olja till stekning
Gör så här:
- Riv halloumi grovt på ett rivjärn och lägg i en skål.
- Skala potatis och morot och riv sedan även de, plus zucchinin, grovt. Lägg i skålen tillsammans med halloumi.
- Blanda tillsammans med salt.
- Värm en panna med smör eller olja. Sänk sedan till medelvärme
- Vändstek sedan lagom stora rårakor i pannan tills de stelnat. 3-6 minuter beroende på storlek.
- Servera gärna med en klick grekisk yoghurt och mosad avokado.
Fler recept som kan passa dig
Här nedanför hittar du ett gäng med mina tidigare recept. Jag tror att dessa kan passa dig om du gillar receptet här ovanför med vegetariska halloumirårakor.
- Zucchiniplättar med gräslök
- Grönsaksplättar med zucchini och morot
- Vegetarisk bolognese
- Fylld zucchini med kikärtor, tomat och paprika
- Pumpasoppa med kanel, muskot och ingefära
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments