5 In Personligt

VI SKA BYGGA HUS

God morgon!

Hoppas din midsommar har varit fin och att du har njutit av både gott sällskap och god mat. Vi har firat och umgåtts med både vänner och familj och har haft en jättefin midsommar. Och oundvikligen så har vår midsommar så klart präglats av vårt tomtköp som blev klart i onsdags.

Vi ska bygga hus

Du som följer mig på instagram vet redan att vi har gått och köpt oss en tomt och under året som kommer så ska vi bygga hus. Det känns smått overkligt då allt gått så fort. Vi har länge funderat på att bygga och sett på olika möjligheter. Så förra helgen kom det ut på hemnet två tomter där den ena var perfekt för oss. Det är i samma område som vi redan bor så barnen behöver inte byta skola och har fortfarande lika nära till alla kompisar.

Henrik var snabb och ringa mäklaren så att vi fick första tjing och i onsdags skrev vi alltså papper. Nu ska vi bara bestämma vilket hus vi vill ha också. Lättare sagt än gjort då det finns så många fina hus. Men sakta men säkert så kortar vi ner vår lista med potentiella hus och inom de närmsta dagarna måste vi bestämma oss.

Det vi båda är överens om är att vi vill ha stora öppna ytor och mycket ljus. I huset som vi bor nu har jag sedan jag började blogga haft problem med att kunna ta snygga kort. Det är ganska mörkt och svårt att få naturligt ljus. Där vi har flest fönster, så har vi ett stort uterum utanför som skuggar. Jag kan liksom inte ta de där naturliga korten utan måste hela tiden hitta en plats där det är ljus och en arrangera för kort där. Ska bli så himla kul att få forma det där “blogg-vänliga” huset som jag pratat om i flera år nu.

bygga hus tomten

bygga hus tomten

Kärlek vid första ögonkastet

Vi kommer som sagt att bo kvar i samma område men tomten ligger lite mer i utkanten av området. Det är lite lugnare och lite mer naturkänsla. Marken tillhör en gammal gård och på tomten står en ladugård som vi verkligen hoppas får stå kvar. Det beror lite på de som eventuellt köper den andra tomten brevid, men jag vill verkligen ha den kvar. Jag är ju född och uppvuxen på landet och blev kär i ladugården direkt. Har redan planer för stockrosor som ska växa längs väggen och att skaffa mig några höns. Kommer bli sååå fint!

Vår tomt är på denna sida ladugården på bilderna. Den andra tomten ligger på andra sidan. Vi har inte helt bestämt hur huset ska placeras men antagligen blir vår baksida eller eventuellt ena gaveln vänd mot ladugården.

champagne fira bygga hus

För att fira kommande husbygge, så skålade vi i champagne igår och mumsade på jordgubbar. Inser att året som kommer, kommer att vara smått kaotiskt stundvis och fullt av beslut som ska göras, men hela resan ska bli så fantastiskt kul.

Någon av er som byggt ut och som har råd och tips? Vi ska bygga med Anebyhusgruppen.

clean eating by annika

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Patricia
  26 juni, 2017 at 05:41

  Grattis till tomtköpet! Jag håller tummarna för att du får behålla ladugården! Eftersom jag är finsk så måste ju mitt tips vara att välja en bastu som tilläggsdel i huset ;) Ska bli spännande att följa med projektet! :)

  • Reply
   admin
   28 juni, 2017 at 06:53

   Tack för din fina kommentar! Vi hade faktiskt bastu i vårt förra hus (radhus, bostadsrätt) men den användes tyvärr mest som förråd…

  • Reply
   admin
   28 juni, 2017 at 06:54

   Men håller med om att det skulle psst i ladugården :)

 • Reply
  Jenny
  28 juni, 2017 at 19:31

  Förvaring, förvaring, förvaring ;)

  • Reply
   admin
   28 juni, 2017 at 21:20

   Det är det vi ska ha ladugården till ;)

  Leave a Reply