9 In Annika tipsar/ Clean Eating

Kokosolja – 4 sätt att använda den som du inte visste om

banner annonslänk bodystore

Ett av de mest läsa inläggen här på bloggen är det här inlägget där jag berättar varför många av oss, mår bra av att äta kokosolja varje dag. Idag tänkte jag spinna vidare lite på det och tipsa om olika sätt att använda kokosoljan på. Närmare bestämt fyra sätt att använda kokosolja som många inte vet om.

4-satt-att-anvanda-kokosolja

4 sätt att använda kokosolja som du inte visste om

Kokosolja är en fantastisk fettkälla med många hälsofördelar. Att använda den i mat och bakning är givet men det finns många fler användningsområden. Här nedanför tipsar jag om fyra sätt som många inte tänker på.

Detta inlägg är i samarbete med Bodystore.com. Bodystore har ett brett utbud av kokosolja av hög kvalitet från flera välkända märken. De har bra priser och ofta ännu bättre kampanjer. Beställningar från Bodystore levereras också alltid snabbt och smidigt.

Genom att klicka här kommer du direkt till Bodystores stora utbud av kokosolja.

1) För att minska sötsug 

Det nyttiga fettsyrorna i kokosolja har en stabiliserande effekt på blodsocker och ger även bra energi som räcker länge. Det gör att det är ett effektivt vapen mot sötsug. Om du känner att sötsuget är på g så testa att blanda en tesked kokosolja i kaffet eller i teet. Jag brukar själv alltid ha kokosolja i mitt kvälls-te. Kokosoljan är även smörjande och läkande för tarmen och gynnar god tarmflora. Som bonus finns det även studier som visar att kokosoljan ökar kroppens egen förbränning.

2) För att återfukta och rengöra huden

Jag har börjat med att smörja in mina nagelband med kokosolja varje kväll innan jag lägger mig. Det gav snabbt riktigt bra resultat! Kokosolja är ett jättebra alternativ till hudkräm både för ansikte och resten av kroppen. Det mjukar upp och återfuktar huden på ett naturligt sätt. Kokosoljan motverkar även svamp, virus och bakterier. Jag brukar ha i en klick i badvattnet när barnen badar. Oljan är även bra för att ta bort smink.

3) För att återfukta håret

Kokosolja fungerar perfekt som hårinpackning och för att göra rent håret med. Håret blir inte alls fett som man kan tro. Du har väl hört att ”lika löser lika”? Det är just så det är. Kokosoljan i det här fallet rengör håret på ett skonsamt sätt samtidigt som det återfuktar och ger glans. Värm en tesked kokosolja mellan dina händer och fördela sedan i blött hår. Låt sitta i i ca 1 timme. Tvätta sedan ur med ett bra schampo. 

4) För fräsch andedräkt

Har du hört talas om oilpulling? Det är en tusenårig ayurvedisk metod som ger bättre munhälsa. Det går ut på att man sköljer munnen med olja och på så sätt gör man rent tänder och tandkött från bakterier och beläggningar på ett naturligt sätt. Ta en matsked kokosolja och stoppa in i munnen. Oljan blir snabbt flytande av kroppstemperaturen. Låt oljan gå runt i munnen som munskölj i ca 10-20 min. Spotta sedan ut. Svälj inte! Oljan har då sugit åt sig bakterier och annat som du inte vill svälja. 

Detta var 4 tips från mig på sätt som man kan använda kokosolja men som många inte vet om. Var det nytt för dig? Eller har du redan testat något? Vad i så fall? Dela gärna med dig av tankar och erfarenheter i kommentarerna. Om du gillade inlägget så blir jag jätteglad om du delar vidare till vännner och bekanta på till exempel Facebook. 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Jasmin Norgren
  20 september, 2016 at 11:02

  Kokosolja fungerar även alldeles utmärkt att göra deo på. :) En blandar då lika delar kokosolja, potatismjöl och bikarbonat. Vill en kan några droppar estetisk olja tillsättas.

  • Reply
   admin
   20 september, 2016 at 20:37

   Ja jag vet. Visst är det fantastiskt vad mycket man kan ha kokosoljan till :)

 • Reply
  Carina
  20 september, 2016 at 21:36

  Läste att man inte ska spotta ut oljan i vasken då den kläggar igen rören men hur går d då ihop med att d är nyttigt för kroppen?

  • Reply
   admin
   21 september, 2016 at 10:00

   Menar du att din mage och tarm är som stålrör?

  • Reply
   Linnea
   11 oktober, 2016 at 11:16

   Det har nog att göra med att oljan är i fast form vid normal rumstemperatur, jämför med att spola ned smält smör i avloppet med kallvatten. I kroppstemperatur är den flytande.

 • Reply
  Cewe
  10 maj, 2018 at 20:19

  Hej!
  Jag använder själv kallpressad kokosolja. Det jag dock funderar på ibland är hur man ser över odlingar osv? Skövlar man regnskog för att odla kokospalmer? Eller hur går det till, ngn som vet?

  • Reply
   admin
   16 maj, 2018 at 13:04

   Välj eko och rättvisemärkt så kan du vara säker på att undvika det.

 • Reply
  Sofie Johansson
  30 augusti, 2018 at 10:53

  Har under flera år smörjt in kropp och ansikte med kokosolja, funkar så bra 👌🏻👌🏻.
  Knappt aldrig problem ”finnar” etc.
  Ska prova inpackningen 😍

  • Reply
   admin
   7 september, 2018 at 10:48

   Det är fantastiskt för huden <3

  Leave a Reply