Ett av de mest läsa inläggen här på bloggen är det här inlägget där jag berättar varför man mår bra av att äta kokosolja varje dag. Idag tänkte jag spinna vidare lite på det och tipsa om olika sätt att använda kokosoljan på. Närmare bestämt 4 sätt att använda kokosolja som många inte vet om.

4-satt-att-anvanda-kokosolja

För att minska sötsug 

Det nyttiga fettsyrorna i kokosolja har en stabiliserande effekt på blodsocker och ger även bra energi som räcker länge. Det gör att det är ett effektivt vapen mot sötsug. Om du känner att sötsuget är på g så testa att blanda en tesked kokosolja i kaffet eller i teet. Jag brukar själv alltid ha kokosolja i mitt kvälls-te. Kokosoljan är även smörjande och läkande för tarmen och gynnar god tarmflora. Som bonus finns det även studier som visar att kokosoljan ökar kroppens egen förbränning.

För att återfukta och rengöra huden

Jag har börjat med att smörja in mina nagelband med kokosolja varje kväll innan jag lägger mig. Det gav snabbt riktigt bra resultat! Kokosolja är ett jättebra alternativ till hudkräm både för ansikte och resten av kroppen. Det mjukar upp och återfuktar huden på ett naturligt sätt. Kokosoljan motverkar även svamp, virus och bakterier. Jag brukar ha i en klick i badvattnet när barnen badar. Oljan är även bra för att ta bort smink.

För att återfukta håret

Kokosolja fungerar perfekt som hårinpackning och för att göra rent håret med. Håret blir inte alls fett som man kan tro. Du har väl hört att ”lika löser lika”? Det är just så det är. Kokosoljan i det här fallet rengör håret på ett skonsamt sätt samtidigt som det återfuktar och ger glans. Värm en tesked kokosolja mellan dina händer och fördela sedan i blött hår. Låt sitta i i ca 1 timme. Tvätta sedan ur med ett bra schampo. 

För fräsch andedräkt

Har du hört talas om oilpulling? Det är en tusenårig ayurvedisk metod som ger bättre munhälsa. Det går ut på att man sköljer munnen med olja och på så sätt gör man rent tänder och tandkött från bakterier och beläggningar på ett naturligt sätt. Ta en matsked kokosolja och stoppa in i munnen. Oljan blir snabbt flytande av kroppstemperaturen. Låt oljan gå runt i munnen som munskölj i ca 10-20 min. Spotta sedan ut. Svälj inte! Oljan har då sugit åt sig bakterier och annat som du inte vill svälja. 

Detta var 4 tips från mig på sätt som man kan använda kokosolja men som många inte vet om. Var det nytt för dig? Eller har du redan testat något? Vad i så fall? Dela gärna med dig av tankar och erfarenheter i kommentarerna. Om du gillade inlägget så blir jag jätteglad om du delar vidare till vännner och bekanta på till exempel Facebook.