Som ni vet sedan innan så är ju jag helsåld på ägg! Det perfekta livsmedlet eftersom det innehåller allt din kropp behöver (förutom c-vitamin), kan varieras i oändlighet (kokas, stekas, äggröra, bakas, you name it) och ett perfekt förpackat mellanmål i kokt variant. Att jag dessutom har turen att mina föräldrar har egna höns och att jag får njuta av färska ägg från höns som mår bra, det kan inte vara annat än ödet ;)

Har ni hört att det i Stockholm ska öppnas ett matställe som bara serverar rätter där ägg är en huvudingrediens? Det är ju en sjukt bra idé! Håller tummarna för att något liknande öppnar i Göteborg också. Läs hela artikeln här.

Det är reklamaren Dan Lorentzon och Anders Hedlund, gastronomiskt ansvarig på Stadshuskällaren och Årets kock 2002, som slagit sina påsar ihop för att starta en snabbmatsrestaurang med fokus på de värpta godsakerna.

Stället öppnar inom två veckor på Regeringsgatan och går under namnet Eggsinc.

Det här citatet är ju klockrent:

Det går inte att få tag i snabbmat med ägg i Stockholm. Våra konkurrenter sysslar med mackor och pastarätter och äter du det får du i dig massor av halvkasst vitt mjöl. Ägg är gott, det är en fenomenal energikälla och det innehåller många viktiga näringsämnen, säger Andreas Hedlund.

Detta ställe måste bara besökas nästa gång vi är i Stockholm!

agg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *