Inlägg i samarbete med Paulúns

Jag har tidigare tipsat er om Paulúns goda supergreen sötpotatissoppa (länk till det inlägget) och här är ytterligare en höjdare från deras supergreen sortiment – rödbetssoppa med ingefära. En soppa som smakar gudomligt gott och som är fullproppad av näring av bra råvaror. Med andra ord en produkt som uppfyller alla de kriterier som jag söker efter när jag handlar mat. Du kan läsa mer om Paulúns sopor här (länk).

En riktigt god soppa med supernyttiga rödbetan

Rödbetssoppan från Paulúns består till 100 % av naturliga produkter och råvaror av hög kvalitet. En skål med denna soppa ger dig en stunds njutning men även en riktig hälsa-boost. Kombon med rödbeta och ingefära är fantastiskt god! Rödbeta är dessutom bland det nyttigaste du kan stoppa i dig. Rödbetan stärker bland annat ditt immunförsvar, sänker blodtrycket, minskat sötsug och ökar din uthållighet vid träning. Du kan läsa mer om rödbetssoppan här (länk).

Detta är var rödbetssoppan innehåller: vatten, rödbeta, röda linser, morot, lök, solroskärnor, hampafrö, rödbetsjuice, kokosmjölk, ingefära, citronjuice, havssalt, spiskummin, koriander och svartpeppar. Som sagt, bara naturliga ingredienser och inget hokus pokus.  Ett skolexempel på en bra innehållsförteckning.

40 % av ditt dagsbehov av grönsaker

I mina kostråd uppmuntrar jag alltid till att äta mer grönsaker. Jag menar att vi inte kan äta för mycket grönt och att vi alla borde sträva efter att få i oss grönsaker i så många olika färger och former som möjligt. Det är både bra för miljön och för vår hälsa. Paulúns supergreen rödbetssoppa ger dig hela 40 % av ditt dagsbehov av grönsaker. Riktigt bra med andra ord.

Rik på protein

Jag vill äta mer vegetariskt och vet att jag inte är ensam om det. Men sett till näring så ser jag ofta ett problem i att vegetariska recept innehåller för lite protein. Paulúns supergreen rödbetssoppa däremot innehåller rikligt med bra vegetabiliskt protein från röda linser och hampafrö. Helt enkelt en god vegansk soppa med en ordentlig dos protein. 

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

2 svar

 1. Hej Annika
  Hur tänker du runt innehåll i rödbetssoppan?
  I en portion/mugg är det
  38g Kolhydrater
  19g Varav sockerarter = 6- 7 sockerbitar

  1. Ja det är ju för mycket för någon som äter lchf men jag skriver aldrig att den är lchf :) detta är ingen lchf blogg utan en blogg med fokus på ren mat. Sen så anser inte jag att kolhydraterna från rödbetor kan likställas med vitt socker i sockerbitar. Rödbeta är extremt nyttigt och innehåller massa näring och vitaminer samt bra fibrer vilket vitt socker absolut inte gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *