Innan jag på allvar började intressera mig för vad maten innehåller så var jag helt övertygad om att den bästa källan för c-vitamin var citrus-frukter. Det liksom sitter i ryggmärgen för det är vad man alltid har hört.
Men det finns många andra och bättre källor till c-vitamin. En riktig vitaminbomb är paprika och speciellt gul och grön. De innehåller mer c-vitamin än apelsin. Gul paprika innehåller 4 gånger så mycket som apelsin och grön paprika dubbelt så mycket.
Andra bra c-vitaminkällor är:
- nypon
- jordgubbar
- spenat och andra typer av kål
- chili
Källa: c-vitamin.se
(bild lånad från halsosidorna.se)
2 Comments
Jessica
10 februari, 2015 at 18:56Hej Annika : )
Härlig o intressant blogg du har : )
Jag har lärt mig att röd paprika innehåller mest c-vitamin av alla paprikor.Googlade vidare o fann bla på Wikipedia att det stämmer att röd paprika innehåller mest c-vitamin.Dubbelt så mkt som grön tex. Kollade på listan som du länkade till o det stämmer att röd innehåller bra mkt mer c-vitamin än grön.
Själv har jag alltid ätit grön paprika men senare år har jag gått över o nästan bara ätit röd paprika.
Tack för all inspiration via bloggen!Kram/Jessica
admin
10 februari, 2015 at 20:51Hej Jessica! Kul att du gillar bloggen :) röd paprika borde jag ju ha tänkt på ;) tack för att du fyller i. kram!