0 In Personligt

Bra start på dagen – 5 frukostfavoriter med ägg

God morgon!

Helg och äntligen lite mer tid att lägga på frukosten. Därför tänkte jag idag tipsa om 5 av mina frukostfavoriter. Den röda tråden, det som de har gemensamt, är att de alla innehåller ägg. Jag äter ägg i någon form till frukost mer eller mindre varje dag. Kombinationen av fett och protein som ägg ger, stabiliserar blodsocker och ger en skön och lång mättnad.

Brukar du också äta ägg till frukost? Vad är dina favoriter med ägg? Dela gärna med dig i kommentarerna. Ni har börjat att lämna fler och fler kommentarer den senaste tiden och det här det här bloggandet så mycket roligare. Tack <3

kikärtsbröd frukost

5 frukostfavoriter med ägg

  1. Zucchinigröt – en paleo-gröt som är baserad på ägg. Om du hellre föredrar vanlig havregrynsgröt så tycker jag att du ska slänga ner lite zucchini och ett ägg i den också. Ägget för gröten härligt krämig.
  2. Kikärtsfrallor – Mitt solklart mest populära recept sedan jag delade det tidigare i våras. Perfekt för dig som gillar at äta en macka till frukost.
  3. Scramled pancakes – Pannkakor fast i äggröra-form. Perfekt för dig som vill ha pannkakskänslan men inte har tid att vända en pannkaka i taget.
  4. Kesoplättar – Jag gjorde en extra stor omgång tidigare i veckan och frös in. Perfekt att ta fram och ha med till stranden i sommar. Antingen äter du dem som vanliga plättar men funkar också utmärkt att äta som mackor.
  5. Omelett – Måste ju ha med en omelett eller hur? Den kanske största ägg-frukost-klassikern av dem alla. Den här varianten med feta och avokado är en av mina favoriter.

kesoplättar

scrambled pancake paleo lchf

Hoppas du fick lite tips och inspiration! Och glöm inte att lämna en kommentar här eller på FaceBook eller tagga mig på instagram, och dela dina frukostfavoriter.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply