0 In Personligt

Brist på D-vitamin

Hittade den här artikeln från Svenska Dagbladet som handlar om brist på D-vitamin och riskerna med det. Jag har i perioder tidigare tagit tillskott av d-vitamin när jag har känt mig trött och hängig och jag har upplevt stor skillnad. Jag kände mig mycket piggare bara efter ett par dagar och med tanke på hur vädret och tillgången på sol (källa till d-vitamin) är under större delen av året, så är det ju inte konstigt att flera av oss lider brist.

Lillasyster här hemma på 10-månader får ju dagligen tillskott i form av d-vitamin. Jag har tidigare hört att de 5 droppar som rekommenderas är i underkant för vad de egentligen behöver och ska kolla upp det mer och eventuellt öka på dosen lite efter att ha läst artikeln ovan.

Om du känner dig trött och hängig så köp en burk nästa gång du är på apoteket! Det ska jag göra ;)

Solljus

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply