I dagens lucka hittar du ett recept som är som gjort för att testa idag inför lucia-fikat imorgon. Ett recept på lussekatter som är både naturligt fritt från gluten och från mejerier. 8 st blev det för mig men det beror så klart på hur stora du gör dem. Om du inte har tålamod eller lust till att rulla dem så är jag säger på att smeten/degen funkar fint i muffins-variant också. Kanske med lite hackad mandel på toppen?
Om du testar receptet så lämna gärna en kommentar med hur det gick och vad du tyckte om dem. Era kommentarer gör mig så glad ska ni veta!
Lucka 12: Lussekatter a’a clean eating, 8 st
- 5 ägg
- 4 msk sötning (honung, kokossocker, björksocker, sötströ osv)
- 1 dl kokosmjölk
- 1 dl kokosmjöl
- 1 paket saffran (eller kardemumma om du inte gillar saffran)
- 75 gr kokosolja (smält smör funkar också)
- 3 tsk bakpulver
- 4 msk fiberhusk
- ägg till pensling
- ev russin till dekoration
Vispa ihop ägg och sötning tills fluffigt. Blanda allt torrt i en bunke bredvid.
Smält oljan/smöret och vispa ner i äggen. Rör därefter ner det torra. Använd inte elvisp till detta då du riskerar att vispa ur mycket luft/fluff då.
Låt stå och svälla ihop i 5 min.
Nu ska degen vara som lite kladdig pajdeg i konsistensen. Den ska gå och rulla/forma och inte vara för torr men inte för blöt heller. Om de är för kladdig så ha i mer kokosmjöl. Om den är för torr så ha i lite vatten, kokosmjölk eller mjöl.
Forma lussekatter. Pensla och dekorera.
Grädda i 175 grader ca 20 min. Varierar från ugn till ugn så ha koll på dem.
Njut sedan av en god fika utan svullen degmage som följd ;)
Är du i bakar-tagen och köket är redan nedsmutsat så vill jag passa på också att tipsa om mitt recept på vört-frallor. Ett recept jag är riktigt nöjd med!
3 Comments
CEA julkalender 2015 – lucka 13 |
13 december, 2015 at 07:31[…] var många som besökte bloggen igår för mitt recept på lussekatter och idag spinner vi vidare på bak-temat men med en […]
Pernilla
13 december, 2015 at 12:22Underbart goda!! Första lussebullarna jag gillat sen jag gick över på Lchf ??
Tack för receptet!
admin
13 december, 2015 at 13:14Så glad jag blir! Tack!