0 In Julkalender 2015

CEA julkalender 2015 – lucka 21

I dagens lucka hittar ni ett tips och ett recept där huvudingrediensen är strösocker. Detta är enda gången som strösocker är det bästa alternativet ;)

Lucka 21: Gör din egen body scrub

Inte många dagar kvar till julafton nu. Är alla klappar klara? Om inte så kommer här ett tips på en enkel men uppskattad julklapp som du lätt kan fixa själv. Nämligen en body scrub och här i en härlig julvariant.

clean eating body scrub jul

En body scrub är som en kräm som peelar huden och skrubbar bort gammal hud samtidigt som den återfuktar. Många tror att det är krångligt att göra själv men i själva verket är det löjligt enkelt. I en del recept så används salt men strösocker är absolut att föredra. Salt är nämligen uttorkande och vill vill snarare återfukta än uttorka.

Till att göra din egna body scrub med pepparkaksdoft så behöver du:

  • 1 del strösocker
  • 0,5 del olja (jag använde olivolja)
  • pepparkakskrydda

Gör så här:

Mät upp strösockret i en bunke och blanda med oljan. Ha i 1 tsk pepparkakskrydda. Gå efter doft och färg om du vill ha i mer. Är smeten för lös så ha i mer socker eller om för torr ha i mer olja. Den ska vara som fuktig sand i konsistensen. Förvara i en fin glasburk och ge bort i julklapp eller njut av den själv under en extra lång juldusch.

clean eating body scrub

151221bodyscrubpepparkaka3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply