Igår kväll tog jag fram en låda med jordgubbar från i somras, ur frysen. Jag lät dem tina över natten och sen gjorde jag den snabbaste och enklaste sylt jag någonsin gjort.

Verkligen superenkelt! Och gott blev det också så klart ;) älskar att kunna njuta av sylt gröten eller i yoghurten utan socker eller sötningsmedel som det är i alla köpta varianter.

Vill du läsa lite mer om superfröt chia så kan du kolla in det här inläggetp.

Chia-sylt

3 dl färska eller tinade jordgubbar (eller andra bär)
8 msk vatten
4 msk chiafrön
Ev sötning, 2 msk är lagom, till exempel agave, sukrin, honung eller steviaströ.

Ta fram en skål. Häll i tinade eller färska hallon och mosa dem i en skål med en gaffel eller mixa med stavmixer. Häll i vatten och chiafrön. Sylten ska vara ganska lös i formen, tillsätt mer vatten om den upplevs som tjock. Tillsätt ev sötning och blanda allt väl.

Låt stå i kylen över natten. När sylten är klar kan den hällas upp i glasburkar!

Till mellanmål till barnen idag så gjorde jag en smoothie med sylten, jag blandade 2,5 dl havremjölk med ett par msk sylt och skakade i en shaker.

(null)

(null)

(null)