Här kommer ett tips på en god liten dessert att njuta av ikväll. Eller varför inte ett extra smarrigt mellanmål? Denna pudding är både god och nyttig plus enkel att slänga ihop. Lakrits och hallon är ju klassiska smaker som gillar att hänga ihop. I en len, krämig chiapudding gör de sig perfekt ihop. Blanda ihop och låt stå i några timmar så gottar puddingen till sig och allt du behöver göra är sen att lägga upp i små fina skålar och servera. Hoppas du gillar smakerna lika mycket som jag!

Chiapudding med lakrits och hallon, 4 små port

Gör så här: Häll upp kokosmjölken i en bunke och ha i fröna. Ha i vaniljen och blanda väl. Smaka av med så mycket lakrits som du tycker blir lagom. Personligen tog jag ganska rejält då jag är en sann lakritstok. Ha i lite flingsalt och blanda. Glöm inte att smaka av så att du tycker att smakerna blir lagom. Låt stå i kylen och tjockna i minst 2-3 timmar eller över natten. Titta till den efter ca 30 min och rör runt då fröna i början har en tendens att sjunka mot botten. Låt stå i rumstemperatur någon timme före servering för då kommer smakerna fram bättre. Lägg upp i fina skålar och toppa med färska hallon. Enjoy!

Flera goda desserter på CEA:

Chokladmousse med avokado (lchf, paleo, glutenfri, mjölkfri)

Smulpaj med hallon och blåbär (glutenfri)

Snickeriglass (glutenfri, mjölkfri, vegan)

Gräddglass (lchf, glutenfri)

3 svar

  1. Vilket bra tips! Jag tycker verkligen om chiapudding och jag älskar kombinationen av hallon och lakrits. Låter som en höjdare det där för mig. Tack för tipset. :-D

  2. Hej!
    Verkar väldigt gott!
    Läste just ditt senaste tips om chiapudding och funderar över mängden vätska i ovan recept! I ditt tips nämnde du att en bra mängd är en dl kokosmjölk tillsammans med 1 msk chia men i ovan blir det ju 1 msk till en 1/2 dl kokosmjölk, blir det inte för tjockt då?
    Tacksam för svar!

    1. Det beror som sagt lite på vilka chiafrö man har och konsistens är en smaksak. Personligen gillar jag lite fastare vid typ desserter. Men testa dig fram :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *