Allt oftare hör man talas om chlorella, en så kallad sorts super food, och att det ska vara både gott och extremt hälsosamt att äta.

Jag har inte testat än. Någon av er läsare som har testat och har tankar kring det och hur ni använder det? Dela gärna med er! Är sjukt nyfiken på att testa detta dunder.

Vad är då chlorella? Jo det är en sötvattensalg och innehållet mest klorofyll av alla växer i världen. Det har funnits på jorden i miljarder år och var bland de första växer som fanns. Det är ett av de nyttigaste födoämnena och idealiskt för oss människor att äta. Särskilt sägs chlorella ofta vara utrensande och hävdas kunna hjälpa till att föra ut tungmetaller och andra gifter.

Chlorella innehåller, förutom massor av protein och goda fetter, mycket C-vitamin och karotener, vilka båda fungerar som antioxidanter. Algen är också sprängfylld av B-vitaminer.

Jag har ingen källa på det men har hört att ett dagligt intag av chlorella ska kunna reducera högt blodtryck, sänka kolesterolvärden, skynda på sårläkning och stärka immunsystemet. Man har också sett effekter såsom bättre matsmältning och balanserande av PH-värdet i kroppen.

Hur äter man det då? Det jag har hört mest om är att man blandar ner det i sina smoothies eller har lite på yoghurten tillsammans med t ex müsli.

Om någon av er har testat så lämna gärna en kommentar med era tankar. Eller om ni har andra så kallade super foods som ni vill tipsa om.

(null)