Jag börjar sedan 3 veckor tillbaka, varje morgon med att dricka ett glas vatten men en halv pressad citron i. Jag hade tänkt på det länge då jag läst och hört mycket om det, men det var först när min pt uppmanade mig som jag fick tummen ur.

(null)

Jag har läst på en del och här samlat ihop åtta anledningar till varför det är en bra vana att skaffa sig:

1. Ökar ditt immunförsvar. Citroner innehåller mycket C-vitamin och det är bra för att bekämpa förkylningar. Citron innehåller också mycket kalium, som stimulerar hjärnan och nervfunktion. Kalium hjälper också till att kontrollera blodtrycket.

2. Balanserar pH värdet. Dricker man citronvatten varje dag kommer det att minska kroppens totala syra. Citron är ett av de mest alkaliska livsmedeln.

3. Hjälper till med viktminskning. I citroner finns mycket pektin som är ett ämne som hjälper till att bekämpa hunger. Det har också visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost gå ner i vikt snabbare.

4. Underlättar matsmältningen. Citronsaft hjälper till att rensa ur och uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som krävs för matsmältningen. En Effektiv matsmältning minskar halsbränna och förstoppning.

5. Är ett diuretikum. Citronsaft är vattendrivande och hjälper så vis till att rena kroppen. Gifter lämnar därför kroppen i en snabbare takt som hjälper till att hålla urinvägarna friska.

6. Rensar huden. C-vitamin bidrar till att minska rynkor och blemmor och citronvatten rensar gifter från blodet. Detta gör att du får en bättre hud.

7. Fräschare andedräkt. Fräscht helt enkelt!

8. Lindrar andningsproblem. Varmt citron vatten hjälper att bli av infektioner i luftvägarna och stoppa hosta. Det fungerar som hjälp för personer med astma och allergier också.

Citronvatten på morgonen är helt enkelt en god vana att skaffa sig ;)