Frittata är en perfekt lunch som man snabbt slänger ihop med det man har hemma. Ett klockrent exempel på mat som jag gillar – enkelt, gott och nyttigt! Man skulle kunna kalla det för en riktig proteinbomb för en frittata innehåller mycket protein. I det här fallet både från ägg, keso och kyckling.
Denna frittata innehåller de klassiska smakerna tomat och basilika och är riktigt god och mättande. Men som sagt, det grymma med en frittata är att du kan ha i vad just du råkar ha hemma. Den kan med fördel göras vegetarisk då du har en bra proteinkälla i äggen. Snåla inte med grönsakerna! Utmana gärna dig själv att ha i så många sorters grönsaker du kan av regnbågens alla färger. Ökar på mättnaden och ger dig massa bra fibrer och andra nyttigheter.
Det här receptet blir ca 3-4 portioner beroende på hur hungrig man är. Ju fler ni är som ska dela så öka på äggen och fyllningen. Då får man en tjockare och matigare frittata.
Frittata med kyckling, tomat och basilika, 3-4 port
- 5 ägg
- 100 gr keso
- 1 gul lök
- kokosolja
- 1 röd paprika
- 1,5 tillagade kycklingbröstfiléer
- 1 tomat
- färsk basilika
- salt och peppar
Värm ugnen till ca 180 grader.
Värm en panna på medelvärme med kokosolja. Hacka löken fint och fräs i kokosoljan. Skär paprikan i lagom stora bitar och ha i stekpannan. Strö över hackad basilika. Salta och peppra.
Knäck äggen i en bunke och mixa till en slät smet ihop med keso. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan. Lägg skivor av tomat över.
Dra av från värmen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 20-30 min tills den stelnat och fått fin färg.
Servera gärna med färsk spenat och ringla lite olivolja över.
2 Comments
Jessica Sundberg
18 januari, 2017 at 10:36Ser supergott ut!
admin
20 januari, 2017 at 20:37Är gott också ;) testa vettja!