Glutenfri wrap med kyckling, surkål och tahini – perfekt lunch en fredag som denna. Tahini är tveklöst en av mina stora favoriter just nu. Älskart! Perfekt att ta till för extra mättnad från bra fetter och den lena smaken är ljuvlig.
Detta kanske inte är ett recept i regelrätt mening. Snarare ett plock-ihop-recept. Wrapen är f a n t a s t i s k a och perfekta att ha ett gäng i frysen. Receptet är inspirerat av Fanny Lindqvist men jag har lagt till chiafrön för gott crunch och extra fiber.
Om du ska köpa surkål så se till att köpa en som finns i butikens kyldisk. Den surkål som finns att köpa som står i rumstemperatur har nämligen pastöriserats och alla goda bakterier är tyvärr döda.
Men det är inte alls svårt att syra sina egna grönsaker. Läs gärna min guide där jag berättar hur du gör och tipsar om grönsaker som passar bra till att syra.
Glutenfri wrap med kyckling, surkål och tahini, 1 portion
Du behöver:
- 1 st av mina glutenfria stekpannebröd
- Kall kyckling
- 1-2 msk tahini
- 1-2 msk surkål
- Blandade grönsaker
2 Comments
Tobbe
22 februari, 2019 at 23:28Det här låter ju supergott! Blir direkt sugen på att testa :)
Tobbe
25 februari, 2019 at 16:24Åt detta till lunch idag. Gud så gott det var! Tack för receptet! :)