Boveteplättar är perfekt på ett buffébord med en lite matigare topping. Plättarna är självklart goda med sylt eller annat sött till också, men funkar perfekt som tilltugg på plock-buffén också.
På bilderna har jag toppat väldigt enkelt med lite gräddfil, morot, zucchini, lite rödlök och dill. Strösslat över lite pumpafrön också för lite att knapra på. Räkor och lite rom är också riktigt gott på. Mosad avokado med lite smulad feta ost är också riktigt gott på.
Glutenfria boveteplättar, ca 30-35 plättar
Du behöver:
- 1,25 dl ljust bovetemjöl
- 2,5 dl valfri mjölk
- 2 ägg
- 1 nypa salt
- 1 tsk husk
- Smör eller olja till stekning
Gör så här:
- Blanda hälften av mjölken med mjöl, husk och salt. Vispa till en slät smet.
- Tillsätt resten av mjölken tillsammans med ägg och vispa slätt.
- Låt vila ett par minuter.
- Värm en panna och ha i olja.
- Grädda plättarna på medelvärme och vänd när ovansidan börjat stelna.
Fler tips till buffén
- Knapriga morotsskivor (morotsbacon)
- Fylld avokado
- Vattenmelon med feta
- Omelett-wrap
- Kyckling-paj
- Kycklingklubbor
- Krämig zucchini-sallad
- Kikärtsfrallor
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments