0 In Sötsaker - recept

Grädde och färska bär – piffa till en enkel efterrätt

Idag vill jag tipsa om en god och enkel efterrätt som passar perfekt så här års då man vill ha något fräscht och gott. Köp (eller längre fram i sommar – plocka) lite färska bär. Vispa lite grädde. Klart! Enkelt eller hur? :) och jättegott. Man vill ju laga enkelt mat så man slipper stå inne i köket för länge när solen lyser så härligt ute. Färska bär är en riktig lyx som jag tycker att vi borde unna oss mer av! Fullproppade av vitaminer och mineraler och andra nyttigheter. Färska bär är ju under större delen av året tyvärr inte det billigaste i affären men nu börjar priserna sjunka och snart har vi möjlighet att skörda själva i våra trädgårdar eller genom att besöka självplock. Så fantastiskt!

Färska bär och lättvispad grädde - så gott!

Färska bär och lättvispad grädde – så gott!

Men det är ju trots att så att vi äter med ögonen också så jag uppmuntrar dig att tänka till lite kring serveringen. Lägg inte bara upp bären på en tallrik och släng på en klick med grädde. Ansträng dig lite och gör en lite roligare och finare efterrätt med enkla medel. Jag använde mig av några fina små glas som jag köpt på loppis. Jag skar jordgubbarna i mindre bitar och varvade bär med grädde i olika lager i glasen. Visst blev det fint? ;)

Vill du ha mejerifritt så kan du lätt använda kokosgrädde istället för vanlig grädde. I det här inlägget berättar jag om hur man vispar och får till fluffig kokosgrädde. 

Färska bär med lättvispad grädde, 4 små portioner

  • 3-4 dl av valfri bär
  • ca 3 dl lättvispad grädde

Skölj bären och skär eventuellt i bitar. Varva bär och grädde i små glas eller skålar. 

Per port: 0,5 lila poäng, 1 blå poäng (för CLEAN28)

bär och grädde

Här har du ett tidigare recept där jag gjorde en liknande dessert fast jag använde blåbär, mango och kokosgrädde.

blåbär mango kokosgrädde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply