0 In Grönsaker - recept

GRÖNKÅLSSALLAD MED GRANATÄPPLE & VALNÖTTER

God morgon!

Igår kväll kom en ny film upp på min YouTube-kanal. Har du sett den? I filmen delar jag lite tankar hur jag brukar förbereda veckans mat för att göra det smidigt och enkelt att få fram bra mat snabbt på bordet. Igår blev det kyckling och en fräsch sallad på grönkål med bland annat granatäpple och valnötter. Plus en fräsch vinägrett på bland annat äppelcidervinäger. Du läste väl mitt inlägg igår om äppelcidervinäger?

Vad är en food prep?

Många av er har säkert hört det förut. Det är en populärt ämne för filmer på youtube och står för food preparation, dvs matförberedelse. Jag har som vana att göra det i olika utsträckning i början av veckan. Det underlättar något enormt och sparar massvis med tid att ha förberedd mat i kylen att bara kunna plocka fram. Bara en sådan sak som att ha sköljda och hackade grönsaker gör det tusen gånger enklare att äta bra med grönsaker, i alla fall enligt mig. Det ska vara enkelt att äta bra!

Grönkålssallad med fräscha smaker

I filmen visar jag bland annat hur jag gör en fräsch grönkålssallad som utan problem håller sig flera dagar i kylen. Jag gör den extra matig genom att basera den på grönkål som ger bra med tuggmotstånd och nyttiga fibrer. Jag lyxar även till den med bland annat gratantäpple och valnötter. Att ha i valnötter, avokado och även olivolja som jag har, ger en riktigt mättande och god sallad. Nyfiken på att testa? Detta är en klockren sallad som passar perfekt en varm sommardag. Klicka på bilden nedan för att se filmen.

Ny film varje tisdag och fredag

Igår var det tisdag och med ca två timmars marginal lyckades jag nå målet och få upp en film på YouTube. Smått imponerad över mig själv hur jag nu gång på gång lyckats med mitt mål att få upp film varje tisdag och fredag, trots att jag firar sommarlov med barnen. Har varit smart med min tid och arbetat morgon och kväll när de sover. På fredag är det dags igen – vad skulle du vilja se en film om?

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply