2 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Har du hört talas om spirulina?

Har du hört talas om spirulina? Spirulina är en så kallad supermat och är en riktig näringsbomb. Egentligen brukar jag vara lite anti produkter som märks som supermat, super food eller liknande. Jag känner att det mest är ett försäljningsknep för att sälja exotiska produkter till överpris och att våra svenska blåbär och vanlig hederlig broccoli är den äkta formen av superfood. Men spirulina är en supermat som jag ger tummen upp.

spirulina

Vad är spirulina?

Spirulina är en alg som kommer från Afrika och Centralamerika och var en av de första organismerna som använde fotosyntesen här på jorden. Jag har Friggs variant hemma som är ekologisk och jag gillar den verkligen. Det är ett fint grönt pulver som är fullproppat med nyttigheter som folsyra, järn samt vitamin B och K. Så här kan man läsa på Friggs hemsida:

Vår ekologiska spirulina odlas i tank från alger som är 100% spirulinaalger, vilket förhindrar kontamination av andra alger, gifter, tungmetaller eller andra föroreningar som kan komma från alger som odlas i havsvatten. Den är rik på folsyra och innehåller vitamin K, B-vitaminer (riboflavin, vitamin B12) samt järn. Vitamin B12, folsyra och järn bidrar till att minska trötthet och utmattning och bidrar till immunsystemets normala funktion.

spirulina

Hur kan man använda spirulina?

Man använder sån liten mängd så jag tycker inte att den bidrar med någon smak. Det är alltså inget man äter för att det är gott, utan man äter det för att det är nyttigt. Jag brukar slänga ner det i till exempel när jag gör smoothies till barnen. N är väldigt skeptisk mot grönt så om jag vill ha spirulina i till exempel en smoothie till honom så brukar jag ha i blåbär eller nåt annat som har stark färg och döljer bra. 

Sist jag gjorde broccolimos så slängde jag i en tesked spirulina och kände mig extra nyttig efteråt :)

Broccoli O C H spirulina - snacka om superfood!

Broccoli O C H spirulina – snacka om superfood!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sebastian
  19 juli, 2016 at 09:23

  Spirulina tycker jag själv är riktigt bra. Jag köpte mina på http://www.hälsoshoppen.se

  Tack för en lärosam blogg.:)

  • Reply
   admin
   21 juli, 2016 at 06:38

   Tack Sebastian :)

  Leave a Reply