Samarbete matsmart

För knappt en vecka sedan så gjorde jag en beställning hos Matsmart. Det blev en ganska stor beställning om man säger så. När jag såg hur galet låga priser flera av mina favoritprodukter hade, så klickades det i både här och där. Det vad med lite bävan som jag åkte till posten häromdagen för att hämta ut min beställning. Skulle alla paket få plats i min lilla bil? Och du som följer mig på instagram kunde se direkt att det var tre rejäla paket jag fick med mig hem.

Jag fick flera frågor direkt via meddelanden på instagram om vad jag hade köpt hos Matsmart och det är kul att ni är så många som är nyfikna på denna tjänst. Att ta tillvara på mat som annars skulle slängas känns så rätt och det gör mig riktigt glad att ni är fler som känner samma.

Just nu kan du handla fraktfritt hos Matsmart om du handlar för minst 500 kr och håller dig till en låda. Hur många lådor som behövs för att packa din beställning ser du smidigt på deras sida när du beställer. Knappen här nedanför tar dig direkt till Matsmarts butik.

Idag tänkte jag visa delar av det som jag beställde från Matsmart. Så om du är nyfiken, fortsätt läs. Men först lite kort om Matsmart.

BESÖK MATSMART.SE >>>

 mitt paket från matsmart

Vad är Matsmart?

Matsmart är en butik på nätet där du kan handla mat med upp till 90 % nedsatt pris. De tar nämligen hand om mat som är på väg att kasseras av andra butiker. Anledningen kan vara att ett företag ska byta utseende på förpackningen, de har producerat för mycket eller att varan är på väg att passera sitt bäst före-datum. Kärnan i Matsmart är att minska matsvinnet och det tycker jag är så himla bra!

Jag har aldrig lagt större vikt vid bäst-före-datum men jag vet att vissa aldrig i livet kan tänka sig att äta något som passerat datummärkningen även om det inte verkar vara något fel på maten i sig. Ett bäst-före-datum innebär inte att maten är dålig eller oätlig så snart datumet har passerats. Inte alls faktiskt. Datumet är enbart en garanti från producenten att varan håller samma kvalitet hela vägen fram tills dess men i själva verket håller typ allt mycket längre och inte sällan månader eller till och med år efteråt. Använd din näsa och ögon för att avgöra om en produkt är ok, inte ett datum.

Det här med matsvinn

Visste du att var femte matkasse som du bär hem, är mat som du kommer att slänga? Jo för så mycket mat slänger vi idag. Vi svenskar slänger i genomsnitt runt 60 kg mat per person och år. Det handlar då inte om mat som är dålig utan om mat som är fullt ätbar. Det finns människor i världen som svälter och vi slänger 60 kilo mat. G a l e t och inte ok!

Sett till hela världen är det ännu värre. En tredjedel av all mat som produceras slängs. Dels är det inte hållbart för miljön och dels anser jag att det är totalt oetiskt. Här sitter vi i Sverige och slänger nästan 60 kg fullt ätbar mat medans barn svälter och dör av undernäring på andra platser i världen.

Var smartare i dina köp!

I mitt paket från Matsmart

Jag hittade många riktigt bra produkter hos Matsmart och eftersom priset var så bra så passade jag på att beställa hem ganska mycket. Här nedanför kan du se bilder på en del av det jag köpte och ännu lite längre ner så hittar du länkar till Matsmart med priser så att du själv kan se hur mycket pengar du kan spara.

 mitt paket från matsmart

 mitt paket från matsmart

 mitt paket från matsmart

matsmart

Fler tips på fynd just nu hos Matsmart

Som sagt så varierar utbudet från vecka till vecka och nu när jag kollar igenom Matsmarts sida, så hittar jag flera bra grejer som inte fanns inne när jag la min beställning. Här är några bra tips:

Det var bara några tips från mig, det finns mycket mer hos Matsmart så besök dem själv för att spana in utbudet. Knappen här nedanför tar dig direkt till deras butik.

BESÖK MATSMART.SE >>>

 

Har du handlat från Matsmart någon gång? Eller är du nyfiken på att testa? Som du ser finns det massa pengar att spara men den största vinsten, enligt mig, är ändå känsla av att bidra till ett minskat matsvinn.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *