Ingefärsshot är ett enkelt knep för att stärka immunförsvaret nu i Corona-tider. Därför tycker jag att du ska testa mitt recept på ingefärsshot som är både enkelt och går snabbt att göra.

Ingefära är en underbar rot som i studier har visat sig ha många positiva hälsofördelar. Därför tycker jag att, att om du hamstrar hem mat inför Corona, så ska du se till att få med dig ingefära, citron och honung hem.

Både ingefära och honung är verkliga superfoods. Därför att ingefära stärker immunförsvar och lugnar magen och Honung har en antibakteriell verkan.

ingefära_immunförsvar

Värm inte din ingefärsshot för mycket

En sak är väldigt viktig – att du inte upphettar varken ingefära eller honung för kraftigt. Då förstörs nämligen näringen och hälsofördelarna.

Det finns en uppsjö av recept på ingefärsshot. Detta är den variant jag brukar göra. Detta recept går att varieras med olika smaksättningar. Till exempel lime, mynta, rödbeta, gurkmeja och chili.

ingefärsshot_recept

Annikas ingefärsshot

Du behöver:

  • 200 g färsk ingefära
  • ca 0,8 liter vatten
  • 0,5 dl honung (svensk)
  • 2 st citroner (eko)

Gör så här:

  1. Juica citronerna och ingefäran i en råsaftcentrifug.
  2. Mät sedan upp hur mycket juice det blev och fyll på med vatten upp till 1 liter.
  3. Därefter, värm vatten, honung och ingefära tills honungen löst sig. OBS! Max 37 grader.
  4. Blanda med juicen och häll upp i en flaska.
  5. Låt svalna och förvara i kylen. Den håller i ungefär en månad.

Om du inte har råsaftscentrifug

Om du inte har en råsaftscentrifug, så riv ingefäran fint på ett rivjärn (med skal). Sedan, pressa juice från citronerna. Därefter, blanda riven ingefära och citron med vatten. Tillsätt slutligen honung och värma försiktigt till 37 grader tills honungen smält. Sila av och förvara på flaska.

Recepttips:

>> Sellerishot

selleri juice shot
signatur annika malm clean eating