Kycklinggryta med basilika och timjan var en av middagarna här hemma förra veckan. Det var en stressig eftermiddag och maten skulle fram snabbt på bordet. Jag hade ju smakat och visste att det var gott. Tänkte att detta recept måste jag ju få upp på bloggen. Men hade inte tid att stajla och ta snygga bilder. Därför fick det bli några bilder rakt upp och ner. Dom håller inte måttet egentligen för det jag vill lägga upp här på bloggen men receptet blev så gott att ni får ha överseende med de sämre bilderna.
Grytan är för god helt enkelt för att inte dela med mig av. Får laga den igen vid ett annat tillfälle och uppdatera bilderna
Buljong, fond och kryddor utan tillsatser
Kryddor i sig är inte svårt att hitta utan tillsatser. Det är snarare när det kommer till kryddmixer, fonder och buljonger som det kan vara svårt. En buljong gör ju ofta mycket för smaken och kan vara trist att vara utan.
Kryddor i sig är inte svårt att hitta utan tillsatser. Det är snarare när det kommer till kryddmixer, fonder och buljonger som det kan vara svårt. En buljong gör ju ofta mycket för smaken och kan vara trist att vara utan.
Här har jag två tips på produkter som är bra och som jag brukar använda. Båda är från Renee Voltaire och är ekologiska och utan tillsatser.
Den första är hennes ekologiska lantbuljong i pulverform. Så god och funkar till det mesta. I både varma och kalla såser, i en vinägrett, som krydda med mera.
Den andra är hennes No Bullshit buljong. Bara bra ingredienser och dessutom är buljongen helt fri från gluten, socker och jäst.
Lästips: Se upp för tillsatser i kryddor
Kycklinggryta med basilika och timjan, 4 port
Använd gärna en lite djupare panna när du lagar denna rätt eller ev en gryta.
Du behöver:
- 600 gr svensk kyckling (jag använde innerfilé)
- Kokosolja att steka i
- 1 stor gul lök (eko)
- 200 gr färska champinjoner
- 2 dl vatten
- Lite pressad citron (eko)
- 1 msk No Bullshit buljong 3 msk tomatpuré
- 400 gr krossade tomater
- 400 gr cocktailtomater på burk
- 1 kruka färsk timjan
- 1 kruka färsk basilika
- Salt & peppar
- Ekologisk lantbuljong att smaka av med
Gör så här:
- Hetta upp en panna med olja. Bryn sedan kycklingen så att den får yta. Lägg sedan åt sidan på ett fat eller i en skål.
- Finhacka lök och skär champinjonerna i skivor. Fräs i pannan. Tillsätt ev lite mer olja.
- Häll över vatten. tomater, tomatpuré och buljon. Låt småputtra några minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen. Låt småkoka i 15-20 minuter.
- Hacka de färska örterna och tillsätt. Låt koka med ett par minuter. Smaka av.
- Servera gärna med blomkålsris, low carb ris eller något mer stärkelserikt som råris eller quinoa.
No Comments