Kycklinggryta med kokos, röd curry och nudlar är en riktig vardagsfavorit. En god krämig gryta med glutenfria nudlar. Lagom stark för att passa alla i familjen. Grytan går även snabbt att laga och en utmärkt matlåda dagen efter.
Low carb nudlar från Better Than
Better Than erbjuder ekologiska low carb alternativ till pasta och nudlar. Jag gillar dem verkligen och brukar ha dem i mitt skafferi. De har en bra konsistens och är inte gummiaktig som vissa andra low carb-nudlar kan vara. Dom är gjorda på gjorda på konnyakumjöl och havrefiber. De är naturligen glutenfria och innehåller inga kolhydrater (4 gr fiber/100 gr).
Jag brukar alltid beställa hem ett gäng från Bodystore och ha redo i skafferiet. Nudlarna går snabbt att tillaga då du bara behöver koka upp dem i vatten.
Jag brukar alltid beställa hem ett gäng från Bodystore och ha redo i skafferiet.
Klicka här för att läsa mer och beställa om du vill testa.
Kycklinggryta med kokos, röd curry & nudlar
Kycklinggrytan är smaksatt med fisksås, röd curry, coconut aminos och lime. Det är smaker som passar bra till den annars söta kokosmjölken.
Coconut aminos utvinns ur saven från kokosblomman och är full av både näring och smak. Trots sitt namn så har den helt utan den traditionella kokossmaken. Den är ett glutenfritt alternativ till soja och en fantastisk smakhöjare. Vill du läsa mer så läs gärna mitt inlägg Vad är coconut aminos?
Kycklinggryta med kokos, röd curry och paprika
Ingredienser
- 600 gr kycklinginnerfilé
- 2 tsk kokosolja
- 4 dl kokosmjölk
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 msk fisksås
- 1 tsk röd curry
- 2 msk coconut aminos
- 2 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- saft från pressad lime
Instruktioner
- Värm en stekpanna med koksolja.
- Bryn kycklingen så att den får fin färg. Lägg sedan åt sidan.
- Hacka lök och paprika. Fräs i pannan tills mjuk.
- Tillsätt kokosmjölk, röd curry, coconut aminos och fisksås.
- Lägg tillbaka kycklingen och låt småputtra ca 10 min.
- Smaka av med paprikapulver, salt, peppar och pressad lime-juice.
No Comments