Här kommer ett snabbt på en liten efterrätt som är lika enkel som god. Jag vet att många tycker att det är svårt att få till den krämiga konsistensen på kokoskrämen men jag tänkte dela med mig av mina tips.
Jag brukar använda den lila eller den rosa paketen från Garant (finns på Willys och Hemköp bl a) och klämma på paketet innan. Känns innehållet rinnigt så brukar jag låta den stå i kylen i några timmar eller över natten för att få den att tjockna till. Känns innehållet fast så behöver du inte kyla innan. Som jag har förstått det så beror det här med konsistensen på om de har fått stå till sig och tjockna till men kan alltså snabbas på med några timmar i kylen.
(Bild lånad från Sannas Paleo)
Du kan så klart välja vilka bär eller frukter som du vill. Och om du hellre vill så kan så klart kokoskrämen bytas ut mot vispad grädde.
Mango och blåbär med kokoskräm, 4 små glas
- 1,5 dl tärnad mango
- 1,5 dl blåbär
- 1,5-2 dl kokosmjölk/grädde
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1,5 tsk honung (kan uteslutas eller bytas ut mot björksocker, kokossocker, sötströ eller annat)
Lägg kokosmjölken/grädden i en hög bunke och tillsätt vaniljpulver och ev sötning. Vispa någon minut med elvisp för att få till den fluffiga och krämiga konsistensen.
Fördela mangon i botten på glassen. Fördela sedan kokoskrämen och toppa med blåbär.
Näringsvärde per portion: 120 kcal, 1 gr protein, 8 gr fett, 9 gr kolhydrater
No Comments