Hej på er! och ett extra hej till alla mammor där ute så här på morsdag!

Idag har jag min pts ”tillåtelse” att äta lite mer fritt och inte följa mitt kostschema. Min pt är superduktig och jag har fått jättebra resultat men oj vad trött jag är på kvarg och kyckling. Jag säger som Måns sa i en intervju efter att han vunnit mello: Fuck kvarg! ;) kvarg och det är en jättebra källa till protein men inget är kul i övermängd.

Idag njöt jag otroligt mycket av denna kokos och bär paj. Självklart fri från socker och gluten. Till hade jag Alvesta sockerfri vaniljglass. Bra grejer! Kan verkligen rekommendera deras glassar. Utöver de sockerfria så är det även de som ligger bakom den smarriga proteinglassen Lohilo som man kan hitta i frysdisken.

 

 

7391881045093

Bärpaj med kokostäcke, 4-5 port

  • 300-400 gr valfria bär (jag hade blåbär, hallon, vinbär och björnbär)
  • ev 1 msk valfri sötning att strö över bären (stevia, sötströ, sukrin osv)
  • 2 tsk malen ingefära
  • 50 gr smör
  • 2 ägg
  • 1 msk valfri sötning (honung, agave sirap, stevia, sötströ, surkin osv)
  • 4 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i en ugnssäker form som är 20-25 cm i diameter. Strö över sötning och ingefära. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och den andra mängden sötning för hand i en bunke så att det blandas ordentligt. Rör ner det smälta smöret och kokosen i äggen. Bred ut blandningen över bären och grädda i ca 20 min. Servera med glass eller vispad grädde och ev mer bär.

 

IMG_1136.JPG

Den här pajen är ju som ni ser på receptet nötfri och passar vår familj bra då mannen är allergisk mot nötter. Det är inte helt enkelt att hitta recept på pajer utan nötter när man ska baka glutenfritt. Men detta recept kan jag verkligen rekommendera. Det blir som varma bär med kokostopp på. Dessutom kan man ju njuta extra mycket när man vet att det är rena och bra råvaror som man stoppar i sig och som inte bara smakar gott utan också gör gott för kroppen.