Det här är ett riktigt favoritrecept som jag helt missat att dela med mig av. Inspirationen kommer från recept av 56kilo-Åse och Tjock-kocken men jag har gjort mina egna variant.
De här plättarna funkar inte bara som plättar utan är också ett riktigt gott bröd. En favorit hos mina barn då de är ljusa och ”släta”. dvs innehåller inga frö.
Jag älskar att det är så enkelt att baka eget gott bröd och slippa både gluten och konserveringsmedel. Tänk på att gärna frysa dem direkt eller förvara dem i kylen just för att de inte innehåller konserveringsmedel. Så trist att behöva slänga efter ett par dagar om de inte hunnit ätas upp.
Testa gärna ost med smak!
Ostplättar, ca 8-10 st
- 4 ägg
- 3 msk naturell mjukost (Philadelphia)
- 1,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk chia eller linfrö
- 4 dl riven ost
- ev frö till topping om du vill ha dem som bröd
Knäck äggen och vispa riktigt fluffiga med elvisp. Ha sedan i mjukosten och vispa tills det blandas. Ha i övriga ingredienser och vänd ner, gärna med en slickepott och försök behålla så mycket luft i smeten som möjligt.
Låt smeten stå i ca 10 min. Klicka sen ut plättar (ca 1,5 msk) på en klädd plåt. Toppa ev med frö.
Grädda i 200 grader eller 180 grader varmluft i ca 10-12 min eller tills de fått färg.
1 Comment
Ägghack till frukost |
29 december, 2015 at 19:56[…] Ostplättar […]