0 In Personligt

Plättar – perfekt söndagslunch

Vilken söndag vi har haft! Strålande sol och blå himmel. Som jag längtar efter vår och sommar nu. Jag har aldrig varit en vintermänniska och är av åsikten att om det inte är snö på jul så kan det lika gärna kvitta. Ikväll var jag ute och sprang och det var mer eller mindre barmark över allt och det var skönt att inte behöva vara rädd för att dratta omkull hela tiden.

Dagens lunch blev plättar med grädde, yoghurt och bär. Jag läste lite olika recept på nätet och mixade ihop en egen variant. Riktigt gott!

Plättar, 2-3 port

  • 3 ägg
  • 200 gr cream cheese
  • 0,5 dl mjölk eller kokosmjölk om du äter mejerifritt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • smör att steka i

Blanda ägg, cream cheese och mjölk. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Låt vila 5 minuter. Klicka ut i en stekpanna med smör och stek på medelvärme. Vi åt dom med vispad grädde (men jag tog turkisk yoghurt med lite vaniljprotein) och tinade bär. Mumsigt!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply