0 In Personligt

Våga tänka i nya banor

Annika Sjöö är ett energiknippe som heter duga och hennes blogg är en av de bloggar som jag följer och läser dagligen. Hon skriver om träning, kost och hälsa i stort.

I sitt senaste inlägg berättar hon om en studie från Uppsala universitet som visar att det finns inget samband mellan att dricka mjölk och att ha ett starkt skelett.

Det känns som om det händer så mycket inom forskningen nu inom kost och hälsa och mycket av det som vi tagit för sanningar visar sig nu inte vara fullt så självklart som vi tidigare trott. Att mjölk ger ett starkt skelett har vi ju fått höra sedan barnsben och det sitter så djupt i oss att många av oss har svårt att tro på det. Det kan väl ändå inte stämma, eller?

På samma sätt kommer nya studier hela tiden som visar på hur kolhydrater och insulin (som utsöndras när vi äter kolhydrater) inte alls är bra för våra kroppar.

Jag var själv länge skeptiskt när jag först läste om att kolhydrater kanske inte är så bra som vi tror. Så kan det väl ändå inte vara? Fullkornsbröd är väl bra? 

Jag tror att det är ibland är bra att stanna upp och ifrågasätta det vi tar som sanningar och våga tänka i nya och andra banor. Det värsta som kan hända är ju trots allt att vi återgår till det gamla om det nya visar sig inte vara vad vi hade hoppats på. Det enda vi egentligen riskerar är att bli några nya erfarenheter rikare.

Om ni är intresserade av att läsa mer om studien kring mjölk så hittar ni den här.

asking-the-right-questions-learning

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply