0 In Crossfit & träning

Ride of Hope – idag cyklar jag för barncancerfonden

Imorse ringde klockan tidigt. Kl 5 var det dags att gå upp för att hinna få i sig frukost och låta den sjunka undan lite innan det var dags att hoppa upp i cykelsadeln och genom Ride of Hope bidra med pengar till Barncancerfondens forskning. Kl 7 idag var det mitt uppdrag att köra först passet och inleda rullandet av en av cyklarna på Friskis här i Stenungsund. Eftersom passet efter mig var tomt så var jag så tvungen att ta det också. (Det är farligt smittsamt det där med cykel….). Så totalt 2 timmar cykel blev det för mig i projektet Ride of Hope som samlar in pengar till barncancerfonden. Pengar till ett välgörande ändamål och jag får träna – win win liksom. 

morgonträning

Ride of hope är ett projekt i samarbete med Barncancerfonden som bygger på att genom att ”köpa” en cykel så bidrar man med pengar till Barncancerfondens oerhört viktiga forskning. Ett väl värt ändamål med andra ord. Här i Stenungsund idag så var platsen Friskis & Svettis lokaler och tanken är att deras cyklar ska hållas rullande i 12 timmar, från kl 7 på morgonen till kl 19 på kvällen.

Jag kan inte förneka att jag var rejält trött när klockan ringde men med god frukost i magen och en hel del kaffe så vaknade jag så smått till liv. Jag älskar ju morgonträning så att anmäla sig till första passet var egentligen ingen stor grej för mig. Jag älskar känslan i kroppen resten av dagen. Den där möra härliga tröttheten. Och maten är extra god efter träningen ;) 

ride of hope

Väl hemma igen så var det riktigt gott att fylla på med lite energi. Jag verkligen älskar de här nöt och frukt bar’sen som Ica säljer! Bara bra grejer i och baserade på dadlar och mandel. Med andra ord ganska energirika och man kan lätt få i sig en genom bara 4-5 tuggor men efter ett sånt här träningspass så satt det som en smäck! Perfekt godis eller mellanmål till barn också. De finns i flera olika smaker och är ett bättre alternativ än många andra mellanmål- eller proteinbars som tyvärr ofta innehåller en del del extra tillsatt socker. 

Frukt och mandelbar

Resten av denna lördag ska jag umgås med min familj, äta god mat och njuta av den här sköna känslan i kroppen och vetskapen av att jag bidragit till något gott idag! Njut av helgen hörrni så hörs vi snart igen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply