1 In Äggbaserat

UGNSOMELETT MED SPENAT, TOMAT, OLIVER & FETA

Jag ser alltid (a l l t i d) till att det finns ägg hemma. Har man ägg i kylen så kan man garanterat få till god och bra mat på ett litet kick. Ni som följer mig vet också att omelett är en stor favorit och här kommer en variant som du inte behöver passa i pannan utan som klarar sig själv i ugnen. Perfekt om man har tusen saker att göra och ont om tid för matlagning.

Receptet är lagom för en portion och jag använder en liten ugnsform från Ikea. Vill du göra till flera så öka bara på receptet och använd en större form (räkna även men lite längre tid i ugnen.)

clean eating ugnsomelett

Ugnsomelett med spenat, tomat, oliver och feta, 1 port

  • 2 ägg
  • 2-3 msk kokosmjölk (eller annan ”mjölk”)
  • 1-2 nävar med färsk spenat
  • 3 små tomater
  • 2-3 msk hackad lök
  • 5 oliver
  • feta-ost motsvarande ca ett finger (kan uteslutas)
  • salt, peppar

Värm ugnen till 170 grader.

Tvätta spenat och tomat och strimla/skiva. Lägg sedan i ugnsformen tillsammans med den hackade löken. 

Kärna ur oliverna och skär i bitar. Lägg över grönsakerna.

Vispa ihop äggen med kokosmjölken. Ha i lite salt och peppar. Häll sedan över grönsakerna. Rör runt lite med en gaffel och se till att grönsakerna täcks med ägg.

Skär feta-osten i bitar och strö över äggen och grönsakerna.

Grädda i ca 20 min eller tills äggen helt stelnat.

clean eating ugnsomelett

clean eating ungsomelett

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vad ska vi ha till middag? 5 goda, enkla och näringsrika middagar |
    14 april, 2016 at 10:00

    […] Ugnsomelett med spenat, tomat, oliver och fetaost […]

  • Leave a Reply