Äggbaserat

Äggmuffins med paprika – proteinrikt mellanmål

Mellanmål är lite av en vågdelare känns det ofta som. Vissa av oss älskar dem medan andra av oss ser dem som helt onödiga. Personligen älskar jag mellanmål. Det funkar bra för mig att hålla hunger borta och humör stabilt.

Om man ska äta mellanmål så är mitt tips att basera det på protein och eventuellt lägga till lite fett för mättnad. Vill du ha kolhydrater till så kombinera alltid med fett och/eller protein och välj långsamma kolhydrater.

Äggmuffins är ett perfekt mellanmål. De är praktiska också eftersom du kan variera dem på så många sätt med fyllning och smaksättning. Här kommer en variant med paprika.

Äggmuffins med paprika
Äggmuffins med paprika

Äggmuffins med paprika, 10 st

Du behöver:

  • 10 ägg
  • 1 gul lök
  • Kokosolja
  • 1 paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • Gröna blad
  • Peppar och örtsalt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Hacka löken och paprika. Fräs i en panna med olja.
  3. När grönsakerna är glansiga och mjuka, tillsätt paprikapulver, salt och peppar.
  4. Fyll en muffinsplåt med pappersformar.
  5. Lägg sedan en nypa blad i varje form.
  6. Fördela sedan paprika och lök i formarna.
  7. Vispa samman äggen i en bunke. Häll över i muffinsformarna.
  8. Grädda i ca 20 min tills genombakta.

Fler recept på äggmuffins

äggmuffins med spenat, paprika och majs
annika malm

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar