1 In Favoritrecept/ Sötsaker - recept

Vegansk chokladbollar med hampafrö

banner annonslänk bodystore

Chokladbollar är, som ni vet, min personliga favorit. Fullkomligt älskar dem. Ett par chokaldbollar till kaffet och jag är lycklig. Chokladbollar är ju dessutom väldigt enkla att näringsboosta och göra utan vitt socker.

chokladbollar

Vegansk chokladbollar med hampafrö

Ett strålande exempel på näringsboostade chokladbollar får du här. Chokladbollar sötade med dadlar och banan och med raw kakao och hampafrö.

Dadlar och banan är bland annat rika på järn, magnesium och hälsosamma kostfiber som hjälper magen att fundera som den ska.

Kakao är en av de råvaror som är absolut rikast på hälsosamma antioxidanter. När du väljer en raw kakao så har den behandlats skonsammare och därför behållit mer av sin näring än traditionell kakao.

Hampafrö är en fantastisk källa till hälsosamma fetter och vegetabiliskt protein. Hampafrö är även rikt på vitaminer och mineraler som kalcium och e-vitamin. Jag har skrivit mer om hampafrö i inlägget Hampafrö – rikt på vegetabiliskt protein och hälsosamma fetter.

hampafrö

När jag ska fylla på mitt skafferi med bra råvaror så beställer jag från Bodystore. Länkarna ovan tar dig direkt dit och till mina favoriter. Besök även gärna min butikssida hos Bodystore där alla mina favoriter finns.

Blanda, rulla och njut.

chokladbollar

Vegansk chokladbollar med hampafrö

Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 6 st urkärnade dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 1 st mogen banan
  • 3 msk raw kakao
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 dl havremjöl
  • 3 msk hampafrö
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 nypa himalayasalt
  • Något att rulla i. På bilden har jag rostade havregryn som jag mixat grovt.

Instruktioner

  • Lägg dadlar, banan och kokosolja i en mixer. Mixa slätt.
  • Tillsätt kakao, havregryn, havremjöl, hampafrö, kaffe och salt. Mixa igen men inte för länge så havregrynen går sönder för mycket.
  • Om smeten blir för torr – tillsätt mer kaffe eller vatten. Om den är för kladdig för att rulla, tillsätt mer havregryn och havremjöl.
  • Rulla bollar och rulla i det du vill ha runt. Ställ kallt i kylen en stund innan du njuter av dem.
signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Christine Junge
    26 november, 2020 at 22:49

    Hej ! Jag undrar om du har något pajskal med bönor till söta pajer/ fruktpajer

  • Leave a Reply

    Recipe Rating