För ett par dagar sedan så delade jag ju med mig av ett glutenfritt recept på vörtbröd. Du hittar det här. Jag fick önskemål från flera om även ett mejerifritt vörtbröd och igår kväll experimenterades det här hemma i köket och jag fick ihop ett recept på vört-frallor som var riktigt riktigt goda! Jag tycker själv att de var mycket godare än receptet från häromdagen. Saftiga och goda frallor med mer smak då jag tog i mer med kryddningen. Så detta recept rekommenderar jag dig verkligen att testa!
Frallor med glutenfri vörtkrydda
Receptet ger 6 frallor
Du behöver:
- 5 ägg
- 50 gr kokosolja (eller smör)
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl mandelmjöl (mixa motsvarande mängd solrosfrö till mjöl om du inte tål mandel)
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- salt
- 1 dl solrosfrö
- 2 msk chiafrö
- 1 medelstor morot, grovt riven
- 1-2 msk kanel
- 1 tsk malda nejlikor
- 2 tsk mald ingefära
- 2 tsk river apelsinskal
- 1 msk honung
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. I en annan bunke, vispa äggen fluffiga.
- Ha i den smälta kokosoljan i äggen och den rivna moroten samt apelsinskal.
- Blanda sedan ner det torra i äggsmeten och blanda väl men försök behålla så mycket luft i äggen som möjligt.
- Med blöta händer, forma 6 frallor och lägg på en plåt. Strö ev över lite sesamfrö.
- Grädda i ca 30 min i 175 grader.
1 Comment
CEA julkalender 2015 – lucka 12 |
12 december, 2015 at 07:30[…] och köket är redan nedsmutsat så vill jag passa på också att tipsa om mitt recept på vört-frallor. Ett recept jag är riktigt nöjd […]