Glutenfria chokladmuffins utan socker – ett recept jag blandade ihop lite på måfå i torsdagskväll och som blev ett riktigt höjdarrecept som definitivt kommer att göras igen. Du som följer mig på instagram kanske har sett mig mumsa på ett nu i eftermiddag. Så goda till en kopp kaffe och perfekta till fikat.
Glutenfria chokladmuffins utan vitt socker
Receptet är precis som jag vill ha det – busenkelt. Grädda dem inte för länge i ugnen utan låt dem fortfarande vara lite mjuka när du tar ut dem. Då blir de saftiga och goda. Jag använder en kombination av havre– och rismjöl. Du kan göra eget havremjöl genom att mixa havregryn, om du inte har mjöl hemma.
Jag sötade med björksocker och banan. Björksocker utvinns ut björk och är ett av mina favoritsötningsmedel. Vill du läsa mer så läs gärna mitt tidigare inlägg Björksocker – baka sött utan socker.
I receptet hittar du länkar som tar dig till Bodystore. Då ser du enkelt vilka produkter jag använder och rekommenderar. Genom att handla via mina länkar stöttar du även mig i mitt jobb genom att jag får provision från Bodystore. Det gör det möjligt för mig att fortsätta skapa recept helt gratis till dig. Tack <3
Glutenfria chokladmuffins utan vitt socker
Ingredienser
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 1 dl rismjöl
- 150 gr vaniljkvarg utan socker
- 4 msk kakao
- 1 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk björksocker
- 150 gr banan
- 1 nypa salt
- 20 gr kakaonibs
Instruktioner
- Lägg allt, utom kakaonibs, i en skål och mixa slätt med stavmixer.
- Fördela i 12 muffinsformar, gärna i muffinsplåt.
- Toppa med kakaonibs.
- Grädda i 15-20 min i 200 grader.
No Comments