Kyckling är en av mina absoluta favoriter och något jag ofta väljer. Ebba brukar säga: Mamma, om man blir vad man äter så blir du snart en kyckling.
Hon har rätt i att jag ofta äter kyckling. Jag gillar hur enkelt det är att variera och hur det kan varieras med smaksättningen. Dessutom är det ju ett klimatsmartare alternativ än flera andra protein.
I sommar har det blivit mycket grillat. Vi skaffade gasolgrill inför denna sommar och det har verkligen förändrat min matlagning. Har grillat mer eller mindre dagligen de dagar vi varit hemma. Det är ju så gott och med nya grillen har det blivit så enkelt.
Grillade kycklingbiffar med örter och vitlök
I helgen blev det grillning mellan skurarna. Jag hade en paket med kycklingfärs som behövde ätas upp och jag gjorde biffar med örter som jag grillade. Blev så gott! Vi åt ris till och jag valde mosad avokado till medan resten av gänget här hemma valde en kall sås baserad på creme fraiche.
Grillade kycklingbiffar med örter, tomat & vitlök
Ingredienser
- 500 gr kycklingfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl hackade örter (basilika, timjan, persilja)
- 1 st tomat
- 2 st äggulor
- 1-2 msk pressad citron
- Olja
- salt & peppar
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök. Fräs i en panna med lite olja tills de är glansiga och lite mjuka.
- Ta bort det blöta innehållet i tomaten och finhacka fruktköttet. Låt fräsa med i löken en kort stund.
- Blanda kycklingfärs, lök, vitlök, tomat, örter, citron, äggulor, salt och peppar.
- Provstek en liten smakbit och se om eventuellt mer kryddning behövs.
- Forma biffar (enklast med blöta händer). Pensla med olja och grilla sedan.
Recepttips med kyckling
Här nedanför hittar du länkar till fler kycklingrecept på bloggen.
1 Comment
Rabato
10 september, 2020 at 14:30Igår tillagade jag enligt ditt recept, maten var väldigt god, tack. Hela familjen älskade det