8 In Clean Eating

Kommentarer

Den senaste tiden har fler och fler av er lämnat avtryck i bloggen och kommenterat. Det är verkligen jättekul och det känns mer som en dialog för mig än att jag bara sitter här och skriver själv. Hittills har alla kommentarer varit glada heja-rop och ni har skrivit att ni gillar min blogg och vill läsa mer. Tack snälla ni! Det gör mig så glad att det jag skriver kan intressera någon därute.

Men så idag fick jag en kommentar som inte var fullt lika munter. Det var till ett inlägg som jag skrev för ett par dagar sedan om en artikel i aftonbladet om varför vi ska äta kolhydrater. Kommentaren handlade om att personen i fråga var besviken på min blogg och skrev att jag lurade folk med mitt inlägg. Först blev konflikt-rädda jag lite ledsen och tänkte ”oj oj oj, vad hände nu” men efter en liten stund så blev jag ärligt talat mest irriterad och arg.

Jag undrar om personen i fråga hade läst hela inlägget och artikel i fråga för det som stod i den är inte sant. Den artikeln var helt vinklad och snedvriden och man hade plockat ut alla sandkorn man kunde hitta för att visa på positiva saker med kolhydrater. Jag ska inte dra allt men jag vill bara ge ett exempel. I artikeln står att kroppen behöver kolhydrater för att bilda glukos som hjärnan behöver. Hjärnan behöver glukos. Absolut. Men kroppen kan lika enkelt tillverka glukos av fett och protein. Alltså stämmer inte det som står i artikeln. Det är inte jag som ljuger och lurar folk – det är artikeln som är full av vinklad information. Ni kan läsa inlägget i sin helhet här.

Det finns två essentiella (livsviktiga) näringsämnen och det är fett och protein. Kolhydrater är inte essentiellt. Det är fakta. Det går inte att prata bort. Det är en grund inom näringslära. Sen mår en del av oss bra av att äta kolhydrater. Jag är inte en av dem och detta är min blogg där jag beskriver den kost som jag anser att jag och många med mig mår bäst av.

Om man måste välja att trycka i sig antingen en fullkornsmacka eller en påse godis så är så klart mackan bättre för den höjer blodsockret mer långsamt. M E N när kolhydrater kommer in i kroppen och tas upp av mage och tarmar så blir reaktionen exakt likadan av alla sorters kolhydrater oavsett om det kommer från fullkorn eller vitt socker. Det omvandlas direkt till socker och höjer blodsockret och orsakar ökad utsöndring av insulin (vårt fettinlagrande hormon). Höjning av blodsocker går dock mer långsamt när det är kolhydrater med låg GI till exempel från fullkorn.

Man kan ju också undra hur vi människor har överlevt evolutionen då vi under den absolut största tiden levt som jagare och samlare och fått i oss väldigt få kolhydrater och då endast i form av nötter och rötter.

Min blogg har en underrubrik som rymmer ordet lågkolhydratskost så jag förstår inte riktigt hur man kan bli förvånad över att jag inte är ett fan av kolhydrater.

Så nu har jag fått ur mig det. Feel free att äta kolhydrater men anklaga inte mig för att ljuga eller lura människor!

20140622-211334.jpg

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  tessfriis
  3 januari, 2015 at 19:24

  You Go Girl!

 • Reply
  Stina
  4 januari, 2015 at 08:41

  Bra!!

  • Reply
   malmannika
   4 januari, 2015 at 09:11

   Tack! Kände mig lite löjlig efteråt och kanske var dumt att reagera då kraftigt men det rann över kan man säga ;)

   • Reply
    Stina
    5 januari, 2015 at 08:00

    Alla har rätt till sin åsikt men som du skriver så framgår det väldigt tydligt att just din blogg handlar om lågkolhydratkost.
    Jag tyckte att du gjorde helt rätt som svarade

 • Reply
  aqaiziu
  27 maj, 2015 at 13:09

  [url=http://flagyl-online-buy.net/]Buy Metronidazole[/url] Priligy 30 http://lasix-buy-online.net/

 • Reply
  azehapa
  27 maj, 2015 at 13:19

  [url=http://flagyl-online-buy.net/]Buy Flagyl Online[/url] Buy Priligy Online http://lasix-buy-online.net/

 • Leave a Reply