Grönsaker kan ju vara något som det inte finns så mycket av på våra klassiska julbord. Men även om man vill ha fräscha grönsaker på sitt julbord så vill man ju ha grönsaker som passar in i sammanhanget. En vanlig bland-sallad känns ju inte helt rätt. Därför tänkte jag idag dela med mig av en av mina favoriter som har funnits på våra julbord de senaste 3-4 åren. En sallad och smakkombination som brukar gå hem t o m hos de mest svårflörtade. Idag är det ju även fler av oss som vill dra ner på vårt köttintag av olika anledningar och då är den här salladen ett riktigt gott alternativ.
Krispig och fräsch grönkålssallad
- ca 5-7 dl hackad och sköljd grönkål (gärna ekologisk och/eller närodlad)
- 1 apelsin
- ca 1 dl lättrostade cashewnötter (även valnötter eller pekan-nötter är gott i)
- Kärnor från ca o,5 granatäpple
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- 3 msk pressad apelsin
- 0,5 msk honung (kan uteslutas)
Skölj och hacka grönkålen. Lägg upp på ett fat.
Skär apelsinen i mindre bitar och strö över kålen tillsammans med nötterna och granatäpplet.
Blanda äppelcidervinäger, olja, apelsin, honung och en nypa salt. Ringla över salladen eller servera i en skål vid sidan av.
1 Comment
Clara Edvinsson
23 december, 2015 at 13:17Den här salladen ser så god ut! Alltså kombinationen apelsin och grönkål är otrolig. Jag kanske ska försöka få till det här till kvällens julbord.