Lata kåldolmar, är klassikern kåldolmar fast i en förenklad och mer tidseffektiv variant. Jag älskar kombinationen av stekt vitkål och nötfärs. Älskar den söta smaken som kommer fram ur vitkålen när den steks. Här serverar jag med kokt potatis, rårörda lingon och en klick turkisk yoghurt.
Lata kåldolmar med lingon och turkisk youghurt, 4 port
Du behöver:
- 500 gr nötfärs
- 400 gr vitkål
- 600 gr potatis
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 msk olja
- Salt
- Peppar
- 0,5 dl hackad persilja och gräslök
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 dl rårörda lingon (använd björksocker för sockerfritt, 1 msk björksocker per 2 dl lingon)
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Hacka löken och fräs i en panna med hälften av oljan.
- Ha i färsen och stek tills färsen blivit genomstekt. Häll över lök och färs i en skål vid sidan av.
- Strimla vitkål och riv morötterna. Fräs i pannan med resten av oljan tills kålen mjuknat.
- Tillsätt färs och lök och fräs ca 5 minuter till. Salta och peppra. Smaka av.
- Dela den kokta potatisen med de hackade örterna.
- Servera färs- och kålpytten med potatis, lingon och en klick yoghurt.
Näringsvärde/portion:
480 kcal – 31 gr protein – 20 gr fett – 41 gr kolhydrater
Fler recept på enkla middagar
Det finns många recept här på bloggen. Klicka gärna på länken till min receptsamling i menyn högst upp på sidan. Samlingen är inte komplett än men jag fyller på med recept allt eftersom.
- Torsk med tomat, basilika och vitlök
- Enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta
- Kycklinggryta med tomat och curry
- Kikärtsbiffar med curry, vitlök och persilja
- Paprikasoppa med canellibönor
- Mejerifri soppa på butternut
- Vegetarisk wrap med spenat och avokado
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments